Kl 15.43: Ingen tegn til svekkelse enda!

Aker Solutions har steget fra 88 til 97 kr på 3 handelsdager, og nærmer seg årets toppnotering med stormskritt. Fortsetter Wall Street slik de åpnet, vil AKSO ta ut toppnivået i morgen. Her kan det fortsatt ligge kroner på bordet.

Hvis ledelsen i store og toneangivende selskaper skriver leserinnlegg i pressen, kan det være lurt å studere teksten nøye, selv om det er gjennomtygd av diverse informasjonsrådgivere og derfor platt og kjedelig. Cargill er verdens største privateide selskap. De er desidert størst på matproduksjon, trading mellom land og shipping. Primært et kornselskap, men armene strekker seg til nær sagt alle råvarer, inkludert finansiell spekulasjon (jeg tror de er største eiere av råvarebørene i Chicago). I min tid i tørrbulkshipping, husker jeg de godt som den største kunden med flest laster og båter til enhver tid. Når styreformann og administrerende direktør uttaler seg om veksten i verdens matproduksjon, er det verdt å lytte. I Whasington Post i dag forteller Greg Page at verdens total matproduksjon må vokse 70% de neste 40 årene, for at verden ikke skal sulte. De satse på Afrika og nye store fruktbare områder. Dette er grunnen til at du skal kjøpe YARA på 10-20% korreksjoner de neste 20 årene.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer