Kl 14.40 Jobbtall over all forventning!

163k nye jobber ble skapt i Juli, og det var rett på Societe Generale sitt estimate som sikkert mange lo av for 12 minutter siden. Dette er godt nytt for amerikansk økonomi, og betyr at en stimulipakke fra Bernanke sitter lenger inne. Hvis kortsiktige tradere prøver å selge på dette tallet skal du kjøpe hardt. Gode makrotall i et usikkert børsklima fører lett til shortskvis. De som kjøpte aksjer i går eller i dag tidlig, kan sitte til i ettermiddag, men får man +2-3% eller mer på posisjonene hadde jeg vurdert å skrelle de av igjen. Her gjelder det som alltid å være kortsiktig.

OPPDATERING kl 17.11: PGS er opp +3.7%, TGS +1.7% og Polarcus +4.8%. Sterk dag for seismikkgutta, og som jeg nevnte i sted kanskje det ville være lurt å ta gevinst før helgen, eller kanskje ikke? Merkel sine støttespillere begynner å modne til ideen om å kjøpe obligasjoner direkte, og det ventes nå på en avgjørelse fra høyesterett. Skulle Tyskland snu på dette punktet, kan vi se ett nytt legg opp i aksjemarkedet. Kanskje man for en gang skyld skal bære litt risiko over tid, nå gjør det såpass vondt å være bearish at siste rest må dekke å gå long. Squeese that lemon. Ha en god helg.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer