Kl 14.27: Ingen frykt enda!

Det er vanskelig å innkassere noen “seier” for at markedet er marginalt ned, for det lite aksjer som dyttet indeksen under nullstreken. Mitt syn forandres dog ikke, og det er at det blir billigere før det blir dyrere.

Jeg regner med at de fleste leserne, og inkludert meg selv, har kjøpt aksjer i sin tid som  “plutselig” har blitt en langsiktig investering som følge av kursfall. Dette er den aller vanligste feilen i aksjemarkedet, fordi man kjøper på en forutsetning, men når den ikke slår til prøver man å finne andre grunner for at aksjen skal komme tilbake på et senere tidspunkt. Klassisk finte! Selv de største investorene går i fella gang på gang, les bare hva Rasmussengruppen har gjort i Norsk Hydro. De er blant Norges mest profesjonelle investorer, med et team av analytikere som regner på muligheter og et meglerkorps som spar opp de beste dealene. Allikevel kjøper de Norsk Hydro på 30 kr og blir med ned til 26 kr, og skyver deretter på tidsplanen fremover. Nå vet vi ikke hele og fulle sannheten, men de hadde ikke kjøpt på 30 kr, hvis de trodde den skulle falle. Alumarkedet har for stor tilbudsside, og ettersom etterspørselen fra Kina svikter, kan det se mørkt ut for inneværende år. Hvorfor skal man sitte på en stor post når det er lite sannsynlig med en reprising innen en kort tid. Heldigvis har de penger til å sitte, men alternativkostnaden er stor. Husk at de bommet på indeksen i fjor, og det betyr at hvis de hadde satt pengene i KLP indeksfond (ett eksempel), så hadde de tjent mer med mindre kostnader. Dette er ikke noe kritikk av gruppen, men bare for å illustrere at det er ikke bare småsparere som går i “fella”. Trenger du å lete etter grunner til å fortsatt eie det du har i porteføljen, så har du feilet. Det betyr at de opprinnelige argumentene er borte, og mitt råd er å drepe posisjonen raskest mulig.

OPPDATERING kl 16.51: Ingen store bevegelser enda. 2.3 mrd i omsetning på Oslo Børs er en av de tynneste dagene hittil i år. Vi får se om stegningstid bringer inn noen ordre som flytter markedet, men jeg tviler på det. På siden av dette merker jeg meg at Facebook stabiliserer seg rundt 32 USD, og noe sier meg at dette kanskje hadde vært riktig emisjonskurs. Vi følger med!

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer