Kl 14.08: Hvilepuls!

At børsen ikke stiger 1-2% hver dag gjør ingenting for det større bildet. Pustepause og konsolidering på høyere nivåer er bullish. Det eneste som kan ødelegge idyllen er fall på høyt volum. Tradingmessig burde man være i aksjer og/eller kontanter, ikke short. Risikoen er høy for at vi gjør en legg opp når du minst venter det. Sitter man i kontanter så er det bittert, men det kommer nye muligheter. Sitter man short, vil det påløpe tap i tillegg til den bortkastede muligheten det var for å tjene penger.

Jeg skal ikke skryte på meg at jeg hadde dårlig samvittighet når SUBC åpnet +6% i dag, men et snev av indignasjon kostet jeg på meg. Riktignok skrev jeg bare at det ikke var noen “trade” der i dag, og det stemmer forholdsvis greit med intradagbevegelsen hittil. Aksjen har ligget mesteparten av formiddagen på 136, men har nå falt til 134.5 kr. Rapporten ble tolket positivt, og det var feil av meg å være negativ, men den viste seg vanskelig å spille på.

Standard Chartered er opp +4% på nyhetene om at de muligens skulle saksøke New York finansregulator (hvem ønsker å gå til krig med de??), men det ser ikke ut til å bli noen fest for banksektoren av den grunn. En syrlig kommentar på twitter skrev i dag tidlig: Hadde Europeiske banker vært like flinke til å bruke penger på amerikanske politikere som motpartene her borte, ville dette aldri vært noe problem… Kanskje noe sannhet i det!

Boligpriser og arbeidstall (økonomiens evne til å skape nye arbeidplasser) er blant de aller viktigste økonomiske indikatorene, og nå skjer det spennende ting i det amerikanske boligmarkedet også. I følge CoreLogic steg boligprisene 2.5% i andre kvartal, og det er største bevegelse opp på de siste syv årene. Freddie Mac, som bruker en annen målemetode viste en stigning på 4.8% fra kvartal til kvartal, den største økningene siden 2004.

Av 100 “bystrøk” i USA, viste 71 stykker vekst i mai måned, mens i desember var tallet 19. Hvis boligmarkedet skyter fart er mye gjort. Rekkefølgen er at husiere får større egenkapital, som de kan bruke til å oppgradere eller kjøpe andre forbruksvarer. Bankene får mer solide kunder, og nye låntagere med bedre sikkerhet enn hva de kunne stille i fjor. Større utlån til bedre kunder, betyr mindre risiko og høyere inntekter. Rebound i amerikansk bank sektor neste år?

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer