Kl 13.38: Sentimentet forverrer seg.

Oljeprisen er tung og det er derfor vanskelig å skape entusiasme på Oslo Børs. Når det gjelder nivåer, nærmer OSEBX seg 410, der indeksen snudde forrige gang. Det har vært lurt å kjøpe røde dager siden midten av desember, og selv om overskriftene er mer negative nå, kan jeg ikke se at mye annet har forandret seg.

I min tidligere jobb som aksjemegler ville jeg brukt tiden til å finne mulige “rebound” kandidater og varmet opp kundene til å tenke kjøp. Hvilke aksjer har nylig kommet med positive nyheter? skapte det momentum? Har aksjen falt mye tilbake?

SUBC står øverst på de fleste meglerrapporter, og det er ikke uten grunn. Det har vært en historisk rekord i tildeling av kontrakter i subsea sektoren i første kvartal i år; Nesten 6.7 mrd USD, mot 13 mrd. USD i hele 2011. SUBC er riktig posisjonert og har rekordhøy ordrebacklog. Aksjen er ned 10 kr siden midten av påskeuken. Noen selger sikkert pga. innsidesalget forrige uke, men jeg blir ikke overrasket hvis denne aksjen kommer raskt tilbake når markedet reiser seg igjen. Den eneste utfordringen som jeg ser rent tekninsk, er at for mange eier den fra før, siden aksjen har vært en yndling i lang tid.

Det går rykter om at 480 usd per ton for UREA, og det i samme periode som Yara har falt 10 kr. Kl 14.30 kommer WASDE rapporten (World Agricultural Supply and Demand Estimates), som kan gi oss en pekepinne på fremtidig etterspørsel. En optimistisk rapport kan friste investorene tilbake i agriaksjer.

Hvis man skal kjøpe slike “røde dager”, så har det tidligere vært lurt å vente til nærmere stengetid. De siste månedene har gitt svake utslag innenfor dagen, men heller en klar og tydelig bevegelse fra start.

Hvis dere vil ha morgenrapporten på mail, kan dere kontakte meg på richard@morgenrapport.no

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer