Kl 13.36: Endelig!

Rett før mørket begynte å senke seg over mitt optimistiske sinn, gjorde markedet et comeback. Jeg har prøvd å være bullish siden EU toppmøtet, men ble usikker når markedet falt tilbake. Hvis vi skal se på kvaliteten på rallyet, er det i hvert fall riktige aksjer om leder oppgangen. For Oslo Børs sin del er det positivt at oljeaksjene, spesielt de med høy beta, løfter i front. Jeg liker at selskapene som skal legge frem tall senere i uken stiger, og at Norsk Hydro er opp +3% etter Alcoa rapporten i går. Totalvolumet er også sterkere enn i går, selv om det kun er med noen få hundremillioner. (alltid drømt om å bruke den benevnelsen med negativt fortegn. hah)

Det har alltid vært fascinerende at flere analytikere argumenterer med at nedstengelse av kapasitet er bullish, og vil på sikt få prisene opp. I teorien vil dette fungere, men skulle prisene stige kan du banne på at smelterne blir satt i gang igjen. Timingen er jeg nysgjerrig på, fordi jeg leste den samme argumentasjonen i fjor sommer og da var aluprisen i $2600, mens nå er den under $1900. Tydelig at det som ble betegnet som positivt i fjor, ikke slo til Personlig tror jeg nedstengelse av kapasitet først og fremst er et tegn på dårlig etterspørsel, og skulle kjøperne vise større interesse kommer ekstra kapasitet online så fort det lar seg gjøre.

Spanske renter faller: 10 year 6.83% ned  -23bp og den Italienske tiåringen er ned -17bp …

OPPDATERING kl 16.27: Norwegian aksjen tar av +6%, og handler over 115 kr. Det var ikke lenge siden selskapet var tynget av streik og ingen ville ha aksjer på lave 90 tallet. Lavere fuelkostnader, godt management, troverdig vekstplaner (langdistanse) og høysesong for feriereiser kan dytte denne aksjen videre opp.

Det er et spennende spill rundt YARA nå, spesielt etter de rekordhøye kornprisene i USA. På fem uker har kornet steget fra $550 til $720, og høyere priser betyr større etterspørsel etter gjødsel. Riktignok har dettee allerede virket på aksjekursene, noe man ser på YARA grafen som har steget fra 225 til 273 på samme tid. Problemet nå er at aksjen har toppet ut 2 ganger tidligere i år på 280 kr, og agriaksjene faller i USA i dag. I tillegg kommer det en viktig USDA rapport i morgen, og det kan derfor være lurt å ta ned eksponeringen i aksjen i forkant.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer