Kl 13.35: Resultater i banksektoren!

Nå har de viktigste bankene levert kvartalstall, og samtlige slo analytikernes estimater. Man skulle nesten tro at bankansatte fortsatt fikk resultatbaserte bonuser…

Til tross for gode nyheter fra banksektoren i USA, vakler det i Spania. EUR/USD er på full fart ned, og spanske renter stiger. Børsene i Europa har snudd fra pluss til minus, og jeg ser ingen grunn til å stå foran dette toget. De store makrospillerne, som nå plutselig skyr risiko, er større og sterkere enn små sektorbaserte minifond som var undervektet amerikanske banker. Før situasjonen i Spania har roet seg, er det liten oppside å sitte long aksjer.

Teflon, nei jeg mener Telenor overrasker hver eneste dag, selv etter alle de negative nyhetene rundt selskapet. De har tatt store tap på investeringer i India, og de kommer til å måtte betale ekstra for nye lisenser. Riktignok har de vært i rettsaker i Russland kontinuerlig de sise 7 årene, men det er en mulighet for at kjøpet av de siste 11% av Vimpelcom blir omgjort. Aksjen ser ut til å riste av seg de negative nyhetene, så vær forsiktig på shortsiden.

Hvis alt skjærer seg vil befolkning ta i bruk andre metoder, men handel vil bestå:

Denne byen i Hellas har funnet opp sin egen “valuta”.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RI38zFz9WTM[/youtube]

OPPDATERING kl 17.03: Bankaksjene med ferske kvartalsrapporter “outperformer” markedet, og sammen med en overskrift på Bloomberg om at Spania ikke trenger krisepenger enda, løfter de markedet i USA. Reaksjonen på Oslo Børs er avmålt, og jeg står fast ved at det ikke er noe poeng å gå inn enda. Jobbtall og Philadephia FED skuffet, men for hver time som går blir de lagt i glemmeboksen.

Fjorårets børsvinner, Algeta, har vært tung siden UBS sin salgsanbefaling tidligere i måneden. Meglerhuset mener det ikke er garantert at de får godkjenning fra FDA og at bruken av Alpharadrin kan bli vesentlig mindre enn selskapet selv skisserer opp. Det interessante med slike analyser er at skaper et sprik i analysekorpset, der UBS sier selg, mens DNB og ABGSC sier kjøp. Sistnevnte meglerhus har et kursmål på 270 kr aksjen. Hvorfor jeg sier det er interessant er fordi det skaper volatilitet i aksjen og utskiftinger blant aksjonærene. Jeg har ingen formening om legemiddelets fremtidige suksess, men skulle det komme positive nyheter i form av f.eks FDA godkjenning, er turen fra 100-120 kr og opp mer spenstig enn hvis aksjen allerede hadde ligget i øvre enden av intervallet.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer