Kl 13.30: Klar for makrotall!

Nå begynner markedet å tømme seg for selgere, og indeksen trekker opp til høyeste notering for dagen ca en time før arbeidsledighetstall fra USA. Det er umulig å si noe om hvor børsen skal i etterkant, og vær klar over at de viktigste tallene kommer kl 16.00. På den positive siden er det mye bedre gå inn i makrotall med et slapt marked, for det skaper en hyggelig oppside hvis tallene blir bedre enn ventet. Tilliten kan sies å være laber, mange har solgt og noen ivrige sjeler har gått short. Det er slik buen spennes… klikke videre. OPPDATERT kl 16.02.

Storebrand har fått vind i seilene, og den utløsende faktoren er lemping på solvenskrav fra EU. En tysk bank er ute i dag med en anbefaling på aksjen og prismål 50 kr. Morgan Stanley har den på sin “hot-list”, og vi ser av volum og bevegelse at investorene biter på. Skulle markedet begynne å stige, vil nok dette være favorittaksjen til mange. Utbombet aksje med ferske positive nyheter og klare anbefalinger fra toneangivende investeringsbanker!

Statoil, PGS, AKSO og SUBC faller sammen med oljeprisen, og jeg vil anta det er store selgere av oljerelatert på globalt nivå. Crudeoljen dippet under $80 tidligere i dag, og ser fortsatt tung ut. Råvarer trender i større grad enn aksjer på grunn av strukturelle utfordringer i verdikjeden. Er det mye olje på lagrene, og produksjonen er stor, vil verden være godt forsynt i lang tid. Det jeg prøver å si er at en overvekt i tilbudet av olje snur ikke på et døgn, men heller over flere uker og kanskje måneder. I løpet av den tiden kan oljeprisen falle kraftig. Hvorfor skal den stoppe på $80? Kjøperne er like profesjonelle som selgerne, og de gjør alt de kan for å få prisen ned, enten det er amerikanske raffinerier eller innkjøpere.

OPPDATERING kl 16.02: Et godt chart fra bloggeren ZeroHedge som peker på divergenesen i oljerprisen vs. aksjer. Hva er det oljemarkedet vet som ikke aksjemarkedet tar inn over seg?:

Wall Street kommer under press. Philly Fed indeks var ventet 0.0, opp fra -5.6 forrige måned. Den kom inn på -16.6. Her skal man ikke eie aksjer. Boligsalget kom inn -1.5%, ventet -1.1%…

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer