Kl 13.24: Spennende uke!

Volumet har enda ikke passert milliarden, og det er kanskje ikke overraskende ettersom mange fortsatt er på ferie. I tillegg er det få nyheter i dag, og markedsaktørene avventer viktige nyheter som kommer senere i uken.

I morgen og onsdag møtes FED, der Ben Bernanke kommer til å holde en avslutningstale onsdag kveld. Blir det brukt sterkere ord om en mulig QE3 vil markedet kunne gå i taket. Ingen hedgefond i hele verden kan knekke Federal Reserve, så du vil ha de på din side.

ECB møtes på Torsdag, og her kan Draghi snakke markedet ytterligere opp. Han virker mindre skuddredd enn forgjengeren, som konskvent fikk markedet mot seg når han satt foran en mikrofon.

På fredag kommer den “viktigste” arbeidsrapporten, og det er ventet 100k nye arbeidsplasser, opp fra 80k forrige måned. Dette tallet er mindre spennende enn hva mange forutsetter, gitt at den ikke faller hardt fra siste observasjon. Alle vet at arbeidsmarkedet i USA er råttent, og derfor vil bare en sterk aksellerasjon av fallet skremme investorene.

De som mener at det ikke lønner seg å kutte statsgjelden tidlig, og innføre streng disiplin på offentlig forbruk har tydeligvis ikke fått med seg hvordan det går med söta bror. Det var ventet 0.2% økning i GDP forrige kvartal, men de leverte 1.4%. Husk at de i tillegg er mye mer avhengig av eksport til EU av andre varer enn olje og fisk. Lønnsnivået holder seg lavt, industrien går bra og lagrene øker.

Tilbake før stengetid. Hold dere fast.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer