Kl 13.16: Forsøk på oppside!

Indeksene stiger marginalt fra bunnen i dag tidlig, og i et klart skifte hos investorene har Euroen, oljeprisen og S&P500 futures beveget seg markant opp. Hvorvidt dette holder kvelden ut er usikkert, men aksjemarkedet pleier å gjøre livet surt for flesteparten av traderne, og det er godt mulig mange nok har solgt seg ut eller gått short til at en “bounce” er nært forestående.

Hvilket aksjer spiller man på en slik bevegelse? Nå er stockpicking mindre viktig, ettersom de fleste OBX aksjene har fått juling og vil ha potensialet til å ta igjen noe av det tapte. I tillegg er det maskiner og “basket trades” som handler det brede markedet, og da løftes alt samtidig. Enkeltaksjer blir kun viktig igjen når indeksen og totalmarkedet har gjort seg ferdig på oppsiden.

En aksje jeg legger merke til er PGS, som har falt 10 kr siden forrige tirsdag. Hvis man ser på grafen i dag, ser man tydelig at det kom inn en større utenlandsk bank på 65 kr, og aksjen ser derfor ut til å ha en form for støtte der. Hvis teorien er at aksjer har en potensiell oppside på 50% av fallet, vil PGS kunne stige til 70 kr. Fra kursen nå på 66 kr er det derfor 1 kr ned til den tydelige kjøpsinteressen på 65 kr, og en potensiell oppside på 4 kr til 70 kr. En krone ned, og fire opp må sies å være god risk /reward. Men husk; det er totalmarkedet som kan ødelegge denne traden, og faller indeksen under dagens lav er vi fortsatt i nedtrend og man kan like gjerne selge seg ut igjen.

OPPDATERING kl 13.55: Det er et godt tegn at DNB er første OBX til å gå grønn. Finanssektoren ledet oss ned, og trenger å lede oss opp for å vise at tilliten er på vei tilbake.

OPPDATERING kl 16.06: Volumet har akkurat oversteget 2 mrd. i omsetning på Oslo Børs, på noe som viser seg å være en av de tynneste dagene hittil i år. Det støtter ikke “bounce” forsøket, som helst skulle kommet på sterkere volum. Når ingen store aktører deltar, blir resultatet tamt og lite overbevisende. Jeg begynner å mistenke at den stakkars prosenten vi fikk fra bunnen i dag tidlig, var alt vi skulle få..

OPPDATERING kl 21.52: Sentralbanksjefene fra G7 landene avholder krisemøte i morgen, og det burde få de mest nervøse shorterne til å dekke seg. Det er vanskelig å si om dette blir en game-changer, men vi skal ikke undervurdere muligheten for en koordinert aksjon slik vi så i fjor høst. Oilserviceindexen var ned -2% på det verste i dag, men trekker seg mot nullstreken nå. PGS peer Schlumberger snudde også intradag, og stenger i pluss.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer