Kl 13.01: God fredag!

Gjensidige stiger +5%, og er opp over +10% på tre dager. Signalene om at sektoren var sterk kom fra Storebrand på Onsdag. Traden går mot slutten, ettersom det ikke kommer ytterligere newsflow og det er en risiko for at de som kjøpte i forkant vil sikre seg gevinsten.

Questerre opplever det høyeste volumet på lang tid, og det på +25% oppgang etter funn på Montney feltet. Det som er morsomt er at det kan komme oppdateringer fra flere andre felt de neste månedene. Traden er ikke over selv om den har steget fra 4 kr til over 6 kr på kort tid. Dette er en “smallcap exploration” aksje med veldig stor oppside ved funn. Hold dere fast.

Selv om DNB outperformer markedet for tredje dag på rad, er jeg skuffet over at ikke aksjen har kommet seg høyere opp. Det er vanskelig å si om det er totalmarkedet som holder den igjen, eller om det ikke har kommet på seriøse kjøpere enda. Hadde jeg hatt aksjer der, ville jeg kanskje solgt halvparten ettersom scenarioet jeg spillte på ikke utfoldet seg. Tesen var en rask rebound fordi aksjen var oversolgt og på svært lave nivåer.

OPPDATERING kl 14.40: Det ble skapt 115k nye arbeidsplasser, mens analytikerne forventet 160k. Overskriftene i finansmedia er “kraftig jobbskuffelse” osv. Jeg mener det ikke kommer til å gi et kraftig utslag på børsen, fordi avviket ikke er stort nok historisk sett (ref graf i går). Legg også merke til at arbeidsledighetsraten er 8.1%, noe som er et hakk ned fra forrige måned. Hvordan kan arbeidsledigheten falle når det blir skapt færre jobber? Fordi arbeidsmarkedsdeltakelsen faller. Folk pensjonerer seg tidligere, jobber freelance og på mindre oppdrag eller starter for seg selv. Kommer det salgspress i markedet skal jeg børste støv av noen kjøpskandidater igjen. Kommer med en oppdatering før stengetid.

OPPDATERING kl 16.28: Ryktene sier at det er en stor aktør som har solgt hardt i oljemarkedet i dag, og det kan stemme ettersom oljeprisen er ned -3%. Sluskete totalmarked og en stor selger i olje byr på muligheter som ikke var der i går. Hvilke oljeaksjer er elsket av alle og signerer kontrakter løpende på stigende marginer? Aker Solutions og Subsea 7. Begge er ned -5% i dag, og handler lavt i tradinkanalen. AKSO har pendlet mellom 90 og 100 kr de to siste månedene, til tross for kraftig oppjustering av årets omsetning. Nå får du kjøpt den på 94 kr. De siste seks ukene har SUBC slått mellom 145 kr og 155 kr, og aggresive tradere kan kjøpe den før stengetid på 145 kr.

Ingen utvikling i streikeproblematikken i Norwegian, og jeg ser derfor ingen grunn til å kjøpe mer aksjer enda. Tradingstrategien går ut på å eie aksjer når streiken blir avverget eller avblåst, men det er viktig å sette den ene foten forsiktig foran den andre. At oljeprisen har kommet ned vil bidra til høyere oppside i aksjen når fokuset er tilbake på drift og fremtidsplaner og ikke lønnsforhandlinger.

Ha en god helg.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer