Kl 15.50: Bakovertall og Heinz!

Kl 12.50: Dårligere GDP vekst i EU sonen i fjerde kvartal, sender aksjene marginalt ned. Det er selvfølgelig ikke tillitsvekkende at økonomien går saktere enn analytikernes “estimater”, men hva er egentlig effekten av at Frankrike sin GDP falt 0.3% i stedet for 0.2% i tremånedersperioden som sluttet for 1.5 måned siden? Det er ikke de lange linjene, det er overskriftstyranniet! De lange linjene er at problemene EU sonen hadde for to år siden har roet seg, og vekst/fall har flatet ut. Dette er en stabiliseringsstory, og makrotallet som kom for et par timer siden forandrer ingenting.

Det har vært flere skriverier om hedgefond som har tjent penger på den forventede nedgangen i YEN mot Dollar. “Alle” visste at japanerne måtte trykke mer penger for å stagge deflasjon, og derfor var short yen en nobrainer, det ble jo flere av dem. YEN kursen har falt 20% mot Dollar siden November. Nå fremkommer det at George Soros sitt Quantum fond har tjent $1 milliard på en lignende posisjon. CNBC skriver naturligvis om slike “Se & hør” nyheter, og har funnet frem til flere kjendisforvalterne som deltok i massakren.

Nå får vi igjen for å ligge unna aksjer denne uken. Jeg ser ingen klare kjøp akkurat nå og totalindeksen faller mot mandagens bunn! Vi skal ikke være redd for å slå etter ballen, men være tålmodige til den rette muligheten dukker opp.

Kl 15.50 Inge store utslag de siste timene og Wall Street åpnet på minussiden. Det er godt mulig indeksen drar seg opp i dag, men vi mangler styrke i finansaksjene, og jeg maner derfor heller til forsiktighet.

Warren Buffet og Berkshire Hathaway kjøper ketchupprodusenten Heinz. Den glir rett inn i kjernestrategien til Buffet som består av langsiktig eierskap av sterke amerikanske brands.

Budet på Heinz lå 20% over sluttkurs i går. Det betyr at de som satt med innsideinformasjon kunne gjøre seg til skurk ved å utnytte denne informasjonen. Tilsyn, finansmedia og andre aktører pleier ofte å sjekke om det har gått unaturlig volum eller verdistigning i forkant, for å avgjøre om informasjon har lekket. Opsjonsmarkedet er et velbrukt verktøy for innsidehandlerne. Kanskje fordi de tror de gjemmer seg bort, men mest sannsynlig fordi de får høyere giring og dermed avkastning hvis kursen går i taket.

Se på denne websiden, der fremkommer det klart at noen handlet ekstremt mange kontrakter i går, sammenlignet med åpen interesse i de andre tidsseriene. Vanlig åpen interesse på kontrakter er 300-350. I går gikk det 2300 kjøpsopsjoner på $65 strikenivået.

Aksjen lå på $60, men ligger på $72 nå. Hvilken “strike” ville du kjøpt hvis du visste at aksjen skulle stige $12 dagen etter? Opsjonsteori sier at du skal plukke det nivået som ligger “out of the money”, men havner raskt “in the money”.

Noe sier meg at den aktuelle kjøperen får en telefon fra SEC i dag.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer