Kl 12.46: Kommer det en mulighet i Cruise?

Vi handler på riktig siden av nullstreken, og Yara er blant de sterkeste bluechips, men ingen av delene inspirerer til handling. Overskriftene forteller oss at grekerne tømmer minibanker og bankkontoer, i noe som fremstilles som et de-facto “bank-run”. Jeg tror store firmaer og rike enkeltindivider har gjort forberedelser allerede, krisen har tross alt vart i over 2 år. Klikk videre.. OPPDATERT kl 16.17.

Privatpersoner med noen tusen euro på kontoen vil selvfølgelig kunne knekke de insolvente greske bankene, hvis det blir mange nok, men heller ikke for den gruppen burde frykten for drakmer komme overraskende. Du skal være temmelig isolert, hvis du i dag blir grepet av en overraskende panikk for hva som kan skje med landet ditt hvis en nyvalgt regjering velger å forlate Euroen.

Jeg har prøvd å lese meg opp på prognoser og mulige utfall, og det eneste jeg kommer frem til er at det er et salig kaos. I tillegg er det umulig å vite hva dette Syriza partiet faktisk kommer til gjøre, ettersom de sikkert juger like mye som alle andre.

Carnival legger frem tall 21. Juni, og det blir spennende å se om prisene og bookingene virkelig har falt så mye som flere antar. Rosinen i pølsa er lavere fuelkostnander på grunn av fall i oljeprisen. Det er viktig å merke seg at Carnival ikke “hedger” fuelkostnader, og drar derfor full nytte av lavere nivåer. RCL kursen har sunket -23% mer enn Carnival de siste 3 månedene, fordi de har sikret seg drivstoff på høyt prisnivå og blir derfor straffet i dagens scenario. Dette kan reversere seg i 2013, ettersom oljeprisen har kommet ned og RCL dermed får “hedget” seg på mer fordelaktige nivåer. Skulle det komme en prisoppgang neste år, vil RCL sitte på en fordel og Carnival et handikap. Kanskje man rett og slett skulle Shortet Carnival og Kjøpt RCL som en pairtrade/spreadtrade. Men det er ikke aktuelt før etter at begge cruiserederiene har lagt frem andrekvartalstallene sine..

OPPDATERING kl 16.17: Det er sesjonene der markedet stenger på dagens laveste notering som teller, og nå ser det tungt ut igjen. En lav “close” kan ofte bety at tradere ikke ønsker å bære posisjoner over natten, i frykt for en ny skrell, eller større institusjoner som ikke har fått gjort ferdig store salgsordre. Det er uansett en OK indikator for de som står på sidelinjen og venter på inngang, og det ser ikke ut som man burde ha hastverk denne runden heller.

USDA rapporten var en non-event, og selv om Yara faller nå er det nok mer på grunn av totalmarkedet. Ingen trade der desverre.

Rigganalytiker Garstad i Arctic Securities frykter at Archer trenger å hente penger. DNB har kursmål 7 kr på aksjen, og nå bryter den snart under 9 kr. Av nesten alle oilserviceaksjene på Oslo Børs, er dette den eneste med fundamentale problemer i sin spesifikke sektor. Det burde være god nok grunn til å ligge unna.

Jeg har stor forståelse for at det er kjedelig å sitte på sidelinjen, men ofte er traden du IKKE gjør aller viktigst, og i dette klimaet er det store sjanser for å tråkke feil…

OPPDATERING kl 17.24: Jeg var litt rask på avtrekkeren på forrige oppdatering, ettersom indeksen hentet seg kraftig inn den siste halvtimen. Dog ser jeg ikke noen grunn til å gå long enda, selv om vi kanskje har tatt et skritt nærmere en “bounce”.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer