Kl 12.44: Rolig start på uken!

Det kan se ut til at vi gjorde unna mye oppside på fredag, og således handles det lite aksjer til tross for at børsen er marginalt opp. Ikke ta dette til inntekt for at markedet skal ned, konsolidering på høyere kurser er bullish, og gjør de som er underinvestert eller short enda mer frustrerte. Husk at bensinen på rallyet er tvilerne som må snu seg rundt og agere på oppsiden, det gir oss et nytt legg opp når smerten blir for stor.

Interessant artikkel i The Economist om svartebørsalg av billetter, og her tror jeg det er mange rare oppfattelser i befolkningen. De fleste synes selvfølgelig at det er surt å måtte betale mer enn hva som står oppført på billetten, til en luring som kjøpte 10 billetter i slengen 30 sekunder etter de ble lagt ut for salg. På den annen side er dette en flott måte for arrangøren å minimere risikoen for arrangementet. Billettene blir solgt, og det blir lettere å planlegge, betale underleverandører, og undertegne endelig kontrakt med artist osv. Dette er oljen som får maskineriet til å gå rundt. Viser f.eks konserten seg å være lite populær, er det billetthaiene som må ta tapet. Kjør rundt Oslo Spektrum på litt særere arrangementer, og du vil se annenhåndsomsetning som er langt under par. Under OL i London gjorde myndighetene det svært straffbart å selge svartebørsbilletter, og de innførte et meget komplisert system for å kjøpe billettene på nettet. Dette har ført til tomme stadioner, og tapte inntekter for OL. Husk at billetthaiene også bruker tid og krefter på å “markedsføre” billettene, og således mistet man et salgsledd…

OPPDATERING kl 16.19: Det er flere som peker på underinvesterte fond og institusjoner, og bruker det som et argument for videre rally. Det er få makrotall denne uken, og det er heller ikke ventet store ting fra EU. Så lenge rentene i Europa ikke stiger, burde aksjemarkedet fortsette opp.

Knight Capital Group har hentet ny egenkapital hos en rekke kjente finansforetak. Det betyr at risikoen for konkurs er borte, og fokuset skal tilbake på fremtidig inntjening. Selskapet har stått for nærmere 10% av aksjeomsetning i USA, og har derfor en god posisjon for videre drift. Når store kjente selskaper som Blackstone, Ameritrade og Getco velger å skyte inn egenkapital, selv om dette var til sterkt rabattert pris, er mye av risikoen etter transaksjonen borte. Vi får se hvordan de handler den i dag, men skulle aksjen stabilisere seg rundt $3 til tross for emisjonspris til “de utvalgte” på $1.5, kan det godt være et kjøp. Selve tradingkatastrofen blir fort glemt, men merk at utvanningen er nærmere 60%. Hvis du tar utgangspunkt i en aksjekurs på $12 i forkant av tradinsmellen, og en 60% utvanning, får man er pre-katastrofe pris på $4.8. Nå handler den på $3…

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer