Kl 12.32: Er det motstand på OSEBX 400?

I Januar måned brukte markedet 2.5 uke på å bryte igjennom 400 nivået, og da var det et helt annet momentum i markedet som ledet opp til motstanden. Jeg sier ikke at nivået er ugjennomtrengbart, men vit at selgerne har tatt initiativet der tidligere. Er man disiplinert og opptatt av å minimere risikoen, kan dette være et godt tidspunkt for å redusere aksjebeholdningen. Volumet er tynt, og vi har løpt rett inn i et tøft motstandsnivå.

Det har kommet en rettelse på at Finnair hadde gitt Norwegian en stor avtale. I følge avisene er det et annet selskap som er aktuell kandidat. NAS faller naturligvis tilbake, og gitt at totalmarkedet skal ned er det ikke noe poeng å stikke hodet ut på den aksjen.

EMGS gjør det sterkere enn markedet, og er på topp 10 listen i dag. Den vil svinge mer enn resten av seismikksektoren, ettersom det ligger forventninger om oppkjøp i kursen. Det betyr at skifter sentimentet på børsen til negativt, så kommer investorene til å selge EMGS ettersom et oppkjøpt blir mindre sannsynlig, og motsatt når det stiger. Alle må finne ut selv hvor mye volatilitet og tålmodighet de tåler med denne aksjen. Personlig synes jeg aksjen er attraktiv her nede, og setter gjerne en vinflaske i veddemål med naboen om at den går over 20 kr igjen i år.

OPPDATERING kl 15.07: Japan har over 200% gjeld i forhold til GDP, og er et av verdens mest gjeldstyngede land. I dag ble landet nedgradert av Fitch, og det betyr at Kyle Bass våkner opp til en god dag. Han har nemlig gjort et stort “bet” på at Japan blir neste land som klapper sammen, og har sålangt tapt 60% av fondet sitt på den ideén. Sammen forvalter bygget seg opp en enorm formue etter at han traff på subprime krisen i 2008, og Hellas i 2010.

Dog ingen krise i Europa, der den italienske børsen er opp 2.5%, og rentene faller. Snakk om Eurobonds, og vilje å gå et skritt videre roer frykten for fornyet kaos. Husk det jeg skrev; Går EU i retning av større integrasjon, basically la EU sentralt styre økonomien, har de faktisk en sjanse til å komme seg helskinnet ut av dette. Det er nok penger og nord til å redde sør. Dette alternativet var ikke på bordet før jul fordi Angela Merkel satte foten ned, men nå mykner hun opp.

Skal man kjøpe nå, rett under motstand? Sentimentet i Europa virker bullish! En stor del av disiplinen er å holde igjen på kjøpsknappen like mye som det er å ta stoplossen når man taper penger. Alt ser bedre ut i dag, men volumet er særdeles tynt, og vi ligger rett under motstand. Kjøp heller aksjer hvis OSEBX dundrer igjenomm 400 og volumet tiltar. Det er masse rom på oppsiden hvis vi virkelig skal opp…

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer