Kl 12.24: Skjør oppgang!

Det ble vanskeligere å si noe fornuftig om retninge ettersom indeksen handler flatt men opp +1.2% siden åpning. Det ser ikke ut som nye penger kommer inn, men det er noen aksjer som av forståelige grunner henter seg inn etter gårsdagens fall. En mørbanket finanssektor er opp fordi det var god “etterspørsel” etter statsobligasjoner i Spania og Italia, til tross for at renten doblet seg fra forrige gang. Jeg lurer på om jeg har misforstått tilbud og etterspørsel. Høyere pris på obligasjonen skal bety lavere rente for prinsipalen som låner penger. Interessen blir selvsagt bedre hvor lavere prisen er, akkurat som folk flokker til Rimi når det er Grandiosa på halv pris. Derfor skjønner jeg ikke overskriftene; God etterspørsel, men rentene doblet seg siden forrige gang. I min verden kalles det en mislykket bookbuildingprosess. Aktørene byr, og ønsker selgerne å fylle volum må de gå ned i pris, noe som tydeligvis skjedde i dag.

Husk at bankene og institusjonene som byr på statsgjeld, låner fra ECB gjennom denne LTRO fasiliteten til 1% rente. De kan snu seg rundt og låne bort til Spania i 6 måneder for 1.58%, hvorpå de putter 0.58% i lomma. Hva hvis Spania ikke betaler? Den regningen blir sendt videre til ECB uansett, bankene var insolvente for mange år siden.

OPPDATERING kl 15.54: AT&T la frem kvartalstall, og de melder om færre solgte Iphones enn ventet. Dette går ut over Apple som er ned -1.3% i forkant av publiseringen av sine egne kvartalstall. Jeg leser at de viktige tallene kommer etter stengetid i USA i kveld.

QEC begynner å rører på seg, og det er verdt å merke seg at Pareto har kursmål 10 kr og mener at mulig suksess i Utah og Wyoming feltene ikke er priset inn i nåværende aksjekurs. Sagt på en annen måte, kjøper du aksjen under 5 kr får du begge disse spennende feltene som en gratis opsjon.

Jeg er ikke overrasket over at AKSO er sterkeste OBX aksje. Selskapet går på høygir og har virkelig fått sving på butikken. De signerer kontrakter løpende, og kommer til å skille ut enda et datterselskap veldig snart. I dag ser man tydelig hvor pengene posisjonerer seg ved antydning til oppgang.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer