Kl 11.10: Bygger videre på gårsdagens oppgang!

Før klokken elleve hadde QEC passert gårsdagens omsetning og lagt på seg +8.8%. Tiltagende volum og stigende kurs er tegn på at det er flere investorer som ønsker å posisjonere seg. Jeg kan ikke gi noe prismål på aksjen, annet enn å påpeke at utslag i slike aksjer er annerledes enn i “bluechips”. Underprisede SMB aksjer som plutselig får vind i seilene kan gå mye, og det er ingen grunn til å få bakoversveis av 10-15% oppgang.

REC har også passert gjennomsnittsvolumet, og stiger nærmere +7%. Kommentarene var utelukkende positive i dag tidlig, og det hadde vært modig å mene noe annet etter den kraftige skrellen hittil i år. Hvis storyen stemmer, og de er verdensledende i kostnadsreduksjon og effektivitet, vil aksjen “outperforme” de andre i solsektoren og oppgangen i dag kan få ben å stå på. Hvis de plutselig kommer med et kvartal som overrasker positivt, står ikke kursen i lave 3 kr lenger..

OPPDATERING kl 14.12: Apple er, som verdens største selskap, en god indikator på aktiviteten i enkelte sektoren og noen vil vel hevde økonomien generelt. Det hersker i hvert fall ingen tvil om innflytelsen selskapet har på investorsentimentet, ettersom aksjen dytter to av de viktigste indeksene opp. Uten analysert bakgrunnsdata synes jeg denne resultatsesongen har vært bra uten de store overraskelsene på nedsiden. Hvem har egentlig skuffet? Jeg mener det blir feil å tro på en reprising lavere når mange toneangivende selskaper leverer over forventning. Guidingen for året var som forventet og jeg lurer derfor på hva som skal til for å sende markedet inn i en ny salgsspiral. Friksjonen i EU er godt kjent, og hvis denne utviklingen ikke tilspisser seg kan indeksene stige ytterligere. I tillegg moderér Hollande retorikken sin, noe som kan berolige finansmarkedet.

Pareto analysen av QEC sier at kontantbeholdning og påviste reserver prises til 5 kr aksjen. Da får man Utica feltet, Wyoming og Utah gratis. Det er selvfølgelig ingen garanti for de nye feltene blir kommersialisert, men de har uansett en verdi i andelsmarkedet og et potensialet som ikke kommer til syne i dagens aksjekurs.

REC kommer til å svinge, men at volum øker når aksjen tangerer dagens høyeste notering, er et definitivt styrketegn.

OPPDATERING kl 17.46: Etter denne kvartalsperioden skal jeg ikke mase mer om Estimize før i andre kvartal, men det er både nyttig og interessant at denne nye tjenesten begynner å få fotfeste. Konseptet er så revolusjonerende at de kan bli markedsstandarden om få kvartaler. Nå topper de overskriftene på Bloomberg Newsweek igjen..

Hvis ikke Ben Bernanke kommer med en overraskelse i kveld, vil oppgangen trolig fortsette i morgen. Det var flere aksjer som stengte på dagens høyeste notering, og det er et tegn på at større investorer ikke er ferdig med kjøpsprogrammene sine.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer