Kl 11.09: Se tilliten sige tilbake i markedet!

Funcom blåser opp en krone til i dag, og nå setter DNB fart også. Jeg leser en analytikerkommentar som hevder at Kina har økt målsetningen om solcellestrøm fra 5 gwh til 21 gwh frem til 2015. Dette er store tall, selv om sikkert lokale produsenter fyller mesteparten av volumet. REC stiger 3.5% i dag, men det kan også skyldes obligasjonseiermøte kl 13.00, som skal avgjøre den siste refinansieringen.

Jeg fortsetter å være bullish til totalmarkedet, og mener det er mange nok som ligger skjevt til at dette kan dra seg videre. Selv om jeg er skeptisk til oljeaksjene, av tidligere nevnte grunner, så kommer disse også til å stige under et rallyscenario. Det er dog lov å velge andre sektorer hvis man tror at oljeprisen gjennomgår et strukturellt skifte med større tilbudsside.

OPPDATERING kl 16.58: Markedet drar seg videre, og det er nå kun +5% igjen til årets høyeste notering. Jeg ser det ikke som “urealistisk” at dette blir tangert i sommer. Oilserviceindeksen stiger nesten +3% i USA, på bakgrunn av en ny sterk dag for oljeprisen. Det ser ut som jeg var skikkelig heldig med timingen på den “oljeprisen kan falle videre” artikkelen min! Riktignok er det fornyet spenning med Iran og generell risk on i totalmarkedet som trekker prisen opp, og således føler jeg ikke at argumentene mine er ugyldige… kanskje bare irrelevante når alle andre faktorer går bullish!

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer