Kina setter inn toppen

Den store nyheten i dag er at kinesiske myndigheter strammer inn marginhandel og øker andel aksjer for shortutlån, for å bremse den store oppgangen i aksjemarkedet. Jeg synes ikke en slik detalj justering av markedsbevegelser er en sunn øvelse, men de prøver kanskje å hindre at aksjemarkedet skal stige nye 20-30% i år, for deretter å knekke når alle er long, belånt og plutselig på feil side. Indexfutures på Shanghaibørsen er ned 5% i skrivende stund. Det ligger dermed an til en grisete åpning mandag morgen.

For oss i Norge og resten av den vestlige verden, som skal handle aksjer frem til klokken 22.00 i kveld, vil oppsiden naturligvis være begrenset. Hvis det ikke kommer en kontramelding, spår jeg at markedet kommer til å falle frem til stengetid. Det verste som kan skje i aksjemarkedet er usikkerhet, og nå er alle usikre på hvor langt ned kinesiske aksjer skal på mandag, og da må vi rett og slett vente på svaret.

Kan toppen være inne? Har vi tatt ut potensialet på denne siden av sommeren? Det er godt mulig, hvis vi nå får en 3-5% korreksjon på børsene.

Karl Oscar Strøm har satt opp en liste over de billigste fondene. På forsiden av DN i dag kan vi se om en undersøkelse blant forvalterne som peker på at de som outperformer, gjør det som oftest på grunn av flaks. Hvis det er tilfellet, er det i hvert fall ikke noe poeng å betale dyre avgifter.

Kommer med en oppdatering i kveld. Forresten, nå glemte jeg det nesten: Netflix steg 18% til $562 i går. Kursen har aldri vært høyere.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer