Investtech WebTV uke 34 2020

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV uke 34, 2020. $OSEBX #ENTRA

I ukens WebTV ser vi på Oslo Børs og Entra, som ligger i den norske modellporteføljen. Vi ser også på Stockholmsbörsen, Københavns Fondsbørs og S&P500.

Arkiv WebTV >>

Webinar 24. august: Kom i gang med Investtech

Bli med på webinar mandag 24. august kl. 18.00. Daglig leder i Investtech, Christian Sveen Harto, går gjennom de viktigste forskningsresultatene og verktøyene man bruker for å finne de beste aksjene. Meld deg på her >>

Morgenrapport 17. august

Det ble en svak nedgang i markedet fredag, og Hovedindeksen endte på 872 poeng. Dette tilsvarer en nedgang på 0.7 prosent, mens uken som helhet ga en oppgang på 2.0 prosent.

Indeksen viser en stigende trendkanal på mellomlang sikt og har brutt motstanden ved 856 poeng. Videre oppgang signaliseres. Neste motstandsnivå ligger ved 893 poeng, mens det nå er støtte ved 856 poeng.

Investtechs kortsiktige hausseindeks for Oslo Børs har steget til 70 poeng, mens den langsiktige ligger på 66 poeng. Hausseindeksene indikerer dermed at det er omtrent dobbelt så mange optimister som pessimister blant både de kortsiktige og de langsiktige investorene på børsen.

Vi er inne i perioden for rapportering av andrekvartalsresultater. Mange innsidere sitter på informasjon om resultatene og har ikke lov til å handle før rapportene er offentliggjort. Sammen med sommerferie gjør dette at handelsaktiviteten for tiden er lav. Den siste måneden er det meldt 24 kjøp og 15 salg, slik at kjøpsandelen blir 62 prosent. Innsiderne gir dermed et signal om at mange av selskapene på Oslo Børs er fundamentalt billige, men kjøpsandelen er lavere nå enn tidligere i år.

Vi legger lite vekt på sesongvariasjoner i indeksen.

Konklusjon: Oslo Børs anses svakt positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksje: Entra

Entra ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Det viser at investorer over tid har kjøpt til stadig høyere kurser for å komme seg inn i aksjen og indikerer en god utvikling for bedriften. Aksjen har støtte ved cirka 122 kroner og motstand ved cirka 133 kroner. RSI-kurven viser en fallende trend, noe som er et tidlig signal om mulig vending ned også i kursen. Aksjen anses samlet sett teknisk svakt positiv på mellomlang sikt.

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer