Investtech WebTV uke 24 2020

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Webinar 16. juni: Investeringer og trading

Forstå psykologien i markedet! Teknisk analyse har utviklet seg til en praktisk og effektiv form for aksjeanalyse som alle investorer kan ha nytte av. Benytt denne unike anledningen til å fordype deg i teknisk analyse sammen med ekspertene på området. Webinaret holdes tirsdag 16. juni kl. 19.

Meld deg på her >>

WebTV uke 24, 2020. $OSEBX #AKSO

I ukens WebTV ser vi på Oslo Børs, Stockholmsbörsen, Københavns Fondsbørs og S&P500. Vi ser også på Aker Solutions, som ligger blant ukens norske tradingidéer.

Arkiv WebTV >>

Morgenrapport 8. juni

Det ble en sterk oppgang i markedet fredag, og Hovedindeksen endte på 850 poeng, noe som er en oppgang på 2 prosent. Uken som helhet ga en oppgang på 6.6 prosent. Det kortsiktige trendbildet er positivt. På mellomlang sikt har indeksen brutt opp gjennom motstanden ved 820 poeng. Dette nivået danner nå støtte. Det er videre langsiktig støtte rundt 780 poeng, mens det er motstand mellom cirka 850 og 900 poeng.

Den kortsiktige hausseindeksen på Oslo Børs, som er et mål for andelen av investorene som er optimister, har steget til 80 poeng. Det er det høyeste nivået siden januar, og indikerer at fire av fem kortsiktige investorene nå er optimister. Dermed er det nå bare en av fem kortsiktige investorer som er pessimister, og ikke langt fra at “siste pessimist har blitt optimist”. Skulle verdien stige over 90, vil det indikere at optimismen er for høy, og at vi står ovenfor en langsiktig topp i markedet. Siden år 2000 er det bare fire ganger som den kortsiktige haussen vært over 85, og kun en gang har den vært over 90. Det skjedde i januar 2004.

Enn så lenge anses den kortsiktige indeksen kun å gi et forsiktig varsel. Den langsiktige hausseindeksen har steget åtte poeng siste uke, til 45 poeng. Det indikerer økende optimisme, men at mange langsiktige investorer fortsatt er forsiktige.

Etter rekordhøy handel da koronafrykten var på sitt sterkeste, og laber aktivitet i forkant av førstekvartalspresentasjonene, har aktiviteten hos de meldepliktige innsiderne på Oslo Børs igjen blitt ganske høy. Direktører og styremedlemmer i de børsnoterte selskapene gjorde 98 kjøp og 31 salg siste måned, noe som gir en kjøpsandel på 76 prosent. Innsiderne gir dermed et signal om at mange av selskapene på Oslo Børs er fundamentalt billige, selv om kjøpsandelen er lavere enn den har vært de siste månedene.

Vi legger lite vekt på sesongvariasjoner i indeksen, tross at man stadig hører Sell in May and go away. Statistikken for de siste ti årene viser at Hovedindeksen i snitt har falt 1,1 prosent i juni og steget 2,7 prosent i juli, så ned 1,2 prosent i august, fulgt av en positiv høst og avslutning på året.

Konklusjon: Oslo Børs anses nøytral på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi forventer fortsatt ganske store svingninger på kort sikt.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksje: Aker Solutions

Aker Solutions har brutt opp etter to måneders konsolidering mellom 5.50 og 7.44 kroner, og et kjøpssignal er utløst. Volumet har utviklet seg på en måte som indikerer at kjøperne er aggressive og presser på for å komme seg inn, mens selgerne er passive og tilsynelatende komfortable med å sitte i aksjen. En videre oppgang på kort sikt indikeres. Aksjen er maksimalt positiv på innsidehandler, etter fem kjøp i februar, fire i mars og ett hittil i mai. Det viser at mange innsidere har sterk tro på selskapet og forventer kursoppgang framover. Aker Solutions har historisk svingt med over 30 prosent på månedsbasis, så risikoen i aksjen er høy. Det er også oppsiden, med over 150 prosent opp til der aksjen lå i januar.

Skrevet av forskningssjef Geir Linløkken.

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer