Gå til hovedinnhold

Investtech WebTV uke 14 2020

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV uke 14, 2020. $OSEBX #ATEA

I ukens WebTV ser vi på S&P500, Oslo Børs, Stockholmsbörsen og Københavns Fondsbørs. Vi ser også på Atea, som gikk inn i modellporteføljen.

Arkiv WebTV >>

Morgenrapport 30. mars

Hovedindeksen endte på 667 poeng etter en nedgang på 3.6 prosent fredag. Indeksen er teknisk svak på mellomlang sikt med flere brutte støttenivåer, men det er langsiktig støtte ved 630 poeng.

Innsiderne er svært aktive og gjør nesten utelukkende kjøp. Aldri før, siden Investtech startet med registrering av innsidehandler i 1999, har innsiderne gjort flere handler på én måned enn de har gjort nå. Siste måned har direktører og styremedlemmer i de børsnoterte gjort selskapene 267 kjøp, mer enn tre ganger så mye som vanlig. Samtidig er det nesten ingen som selger. Mange av menneskene som kjenner selskapene aller best, har altså brukt børsfallet til å kjøpe seg opp. Innsiderne gir dermed et klart signal om at mange av selskapene på Oslo Børs nå er fundamentalt billige. 

De foregående to-tre ukene viste investorene klare panikktendenser, og det syntes som om de ville ut av markedet for enhver pris og solgte omtrent alle aksjer ukritisk. Kanskje var det også innslag av tvangssalg av belånte aksjer i noen selskaper. Investtechs hausseindeks, som er et mål for optimismen hos investorene, falt fra 56 til 6 poeng i løpet av tre uker. Det var nesten slik at siste optimist hadde blitt pessimist. Hausseindeksen har nå steget til 11 poeng. Isolert sett anbefales det å kjøpe når hausseindeksen har bunnet ut og gått over 10 poeng igjen.

Hovedindeksen var på det meste ned 33 prosent fra toppen.Når børsen har falt så mye tidligere, har den ofte vært nær en langsiktig bunn, se vår oppsummering her.

Det er stor usikkerhet globalt. De tekniske analysene på kort og mellomlang sikt er fortsatt svake. Vi forventer store svingninger på børsen de nærmeste dagene. Det vil gi muligheter for gode kjøp og gode salg, men også for dårlige kjøp og dårlige salg.

Konklusjon: Oslo Børs er nøytral på mellomlang sikt (1-6 måneder).

Merk: For langsiktige investorer, de som vil være i markedet to år eller mer, mener vi nå det er riktig å kjøpe. Basert på statistikk fra lignende situasjoner anses oppsiden i forhold til risiko god. Se vår rapport fra 19. mars om hvordan markedet tidligere har utviklet seg etter store fall og lave hausseverdier.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksje: Atea

Atea brøt ned gjennom gulvet i den stigende trenden i slutten av februar. Nedgangen fortsatte på høyt volum de påfølgende ukene. Dette indikerer en sell-off der alle ville ut, nesten uansett hvilken kurs de fikk. Slike aksjer får gjerne en rekyl opp når røyken har lagt seg, og Atea har allerede steget 14 prosent siste fem børsdager. Oppsiden er fremdeles god; det er lite motstand før 107 kroner, 40 prosent opp.
Styreleder Ib Kunøre og CFO Lill Beate Pedersen har benyttet kursfallet til å hamstre aksjer. De kjøpte seg opp for henholdsvis 31 millioner kroner og 1 million kroner 20. mars. Aksjen er dermed positiv på innsidehandler. Investtech eller nærstående eier aksjer i selskapet. Klikk her for mer informasjon >>

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer