Hva har vi under panseret?

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

I en tidligere blogpost  i dag (se under) Kommenterer jeg at kreditter med kredittkarakteren B (og til dels BBB) ser attraktive ut på absolutt og relativ prising.  Dette synet reflekteres i porteføljen til Alfred Berg Høyrente.  Obligasjoner med karakteren B utgjør 44% av investeringene.

Merk at kredittkarakteren er satt på obligasjonslånet.  Dette betyr at utstederne normalt har en høyere kredittkvalitet.  Kredittkarakteren på obligasjoner justeres gjerne ned avhengig av hva kredittanalytikeren tror investor får tilbake i tilfelle av mislighold.

Merk også at porteføljen er godt fordelt utover ulike kvaliteter.  Forvaltningen av Alfred Berg Høyrente gjøres alltid med tydelig vekt på diversifisering. Det betyr at selv om vektene vil forandre seg avhengig av markedssyn, vil de ulike kredittkvalitetene alltid ha en økonomisk meningsfylt vekt.

Forvaltning handler alltid om å velge den høyeste forventede risikojusterte avkastningen.  I dag ser jeg mye verdi i B segmentet.

Arne Eidshagen, forvalter for Alfred Berg Høyrente

Alfred Berg
Alfred BergPartner
Fondsforvalter

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer