Gå til hovedinnhold

Fondssparerne satser på Norden og Teknologi for 2016

Det ble nettokjøpt verdipapirfond for 170 millioner på Nordnets fondstorg i desember. Mest populært var aksjefond rettet mot Norden og teknologisektoren, samt ulike indeksfond.

Som vanlig er tradisjonelle aksjefond mest populært blant Nordnetkundene. Det ble nettokjøpt aksjefond for 239 millioner i desember, og rentefond for ytterligere 10 millioner. Taperen var kombinasjonsfondene, der vi denne måned så et netto salg på 84 millioner. Etter fire måneder på rad med netto salg av børshandlede fond (ETF’er), viste julemåneden et lite nettokjøp på 4,5 millioner i denne fondstypen.

På toppen av kjøpslisten for desember finner vi i likhet med måneden før de to aktivt forvaltede aksjefondene Delphi Nordic og DNB Nordic Technology foran det brede indeksfondet DNB Global Indeks. Disse fond har lenge vært populære hos Nordnet.

Av ETF’ene var optimist-fondet XACT Derivat Bull mest kjøpt, mens den motsatte varianten XACT Derivat Bear var mest solgt. En optimistisk ETF-vridning på slutten av 2015.

Indeksfond som passivt gir markedsavkastningen til en billig penge har lenge blitt hyllet av fagøkonomer som påstår det er umulig å slå markedet. Det er mye sant i denne påstanden også, og indeksfond kan utvilsomt gi deg eksponering i markedet til en meget lav kostnad. Det fins imidlertid forvaltere som har klart kunststykket å slå børsindeksene i både gode og dårlige markeder over mange år. Å ha noen slike fond i sin investeringsportefølje vil ha mye å si for langsiktig avkastning, så jeg skjønner godt at fondsinvestorene sender mye av sine penger til disse forvalterne. Jeg gjør det samme selv.

Toppbildet er fra Pixabay som har mange fine og gratis bilder.

_________________________________

PS: Mine innlegg er ment å gi informasjon og innsikt, og er ikke å tolke som en direkte kjøps- eller salgsanbefaling. Posisjoner man tar i markedet må tilpasses den enkelte type investor/sparer.

Les gjerne også Sparevettreglene og Investorvettreglene for mine kommentarer på investoradferd. Forfatteren har selv posisjoner i aksjer og fond i markedet, og kan ha posisjoner i verdipapirer eller markeder som er omtalt. Undertegnede er underlagt regler for egenhandel av verdipapirer som ansatt i svenskregistrert finansforetak.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer