Gå til hovedinnhold

Ferietips for porteføljen

Både i 2009, 2010 og 2011 opplevde vi store svingninger på børsen i løpet av sommeren. I ferien er de fleste av oss litt mindre oppmerksomme på sparingen vår og det er derfor viktig at vi gjør ferieforberedelser også for porteføljen. Langsiktige sparere med brede porteføljer trenger ikke å foreta seg noe, men dersom man for eksempel har belåning, bør man enten sette inn ekstra penger på kontoen for å ha en god buffer, eller følge like godt med i ferien som ellers i året. Med mobilapper er det selvsagt lett å følge med på porteføljen uansett hvor man er, men da må man ikke glemme seg bort. Skulle det skje større kurssvingninger, kommer man raskt i en situasjon der man blir overbelånt og da vil banken selge verdipapirene dine for å dekke inn tapet. Å bli tvangssolgt er selvsagt lite heldig for porteføljens avkastning, så ikke sett deg selv i den posisjonen.

For de som sparer i kapitalforsikringskonto, i Nordnet kalt Investeringskonto Zero, kan man enkelt endre spesielt risikofylte plasseringer til pengemarkedsfond uten at man utløser en realisasjon og da kan man reise vekk og kun fokusere på familie, venner, opplevelser og lade batteriene.

Ha en avslappende sommer!

 

Mvh

Sissel

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
2 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
19.06.2013 13:28

Tips til gode pengemarkedsfond?

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
19.06.2013 14:54

Hei Marius, Du kan enkelt finne gode pengemarkedsfond på Nordnets Toppliste for pengemarkedsfond. Her er link: https://www.nordnet.no/mux/web/fonder/topplistorMeny.html?flik=&topplista=410&sortering=fc_1_Year