Gå til hovedinnhold

Investorpresentasjon og Q&A med Equinor

Business Update

Vi i Nordnet har hatt besøk av Equinor. Investor relations-kontakt i selskapet, Lars Valdresbråten, ga oss en grundig «Business Update» av Equinor per september 2019. Dette er første gang selskapet blir presentert for våre kunder. Hele 13 000 av Nordnets kunder eier aksjer i Equinor, noe som utgjør 15 % av alle private aksjonærer i selskapet. Det var med andre ord på høy tid at vi fikk til en slik gjennomgang.

Q&A med Equinor

I den avsluttende Q&A-seansen får vi et bredere innblikk i Equinors forretningsområder og verdikjeder, samt hvordan selskapet tenker som en global energileverandør de neste 20-30 årene. Vår analytiker, Roger Berntsen, stiller spørsmål som er basert på innkomne spørsmål fra våre kunder, samt hans egne tanker om selskapet som analytiker.

Følg utviklingen i selskapet.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
3 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
25.09.2019 18:45

Fint intervju Roger Berntsen. Bare synd du valgte å ikke ta med de kritiske spørsmålene som kom inn vedrørende innsidehandel blant ledelsen i Equinor rett før tilbakekjøpsprogrammet av egne aksjer. Det er vel et udiskutabelt faktum at tilbakekjøp av aksjer til verdi av 5 milliarder dollar sender aksjekursen i været ( https://www.pengenett.com/viewtopic.php?f=6&t=23 ). Var det et redaksjonelt valg eller ble spørsmålene forhåndsgodkjent av Lars Valdresbråten?

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
26.09.2019 11:16

Hei, Takk for hyggelig tilbakemelding! Det finnes god/informativ informasjon om innsidehandel/meldeplikt for primærinnsidere på Oslo Børs sine sider: «Når en primærinnsider kjøper, selger, bytter eller tegner finansielle instrumenter utstedt av selskapet vedkommende er primærinnsider i, eller selskap i samme konsern, er dette å anse som innsidehandel og underlagt bestemmelser i verdipapirhandelloven…Det er for øvrig viktig å skille mellom innsidehandel og ulovlig innsidehandel. Innsidehandel er selvfølgelig legitimt, og et viktig signal til markedet. Dersom en primærinnsider kjøper aksjer, tolkes dette ofte som et signal på at vedkommende har tro på selskapet og dets virksomhet. På samme måte vil markedet ofte bli… Les mer »

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
26.09.2019 11:48

I Equinor sine retningsliner står det følgende om innsidehandel: “Equinor støtter rettferdige og åpne finansmarkeder. Du kan gjennom ditt arbeid bli kjent med informasjon som ikke er offentlig tilgjengelig om Equinor eller andre selskaper. Slik informasjon kan regnes som innsideinformasjon. Innsideinformasjon er informasjon som er egnet til å påvirke kursen på finansielle instrumenter, og som ikke er offentlig tilgjengelig eller allment kjent i markedet. Dersom du har innsideinformasjon, selv om du har fått denne ved en tilfeldighet, har du taushetsplikt i henhold til loven og en plikt til å utvise nødvendig aktsomhet for å hindre at informasjonen ikke når uvedkommende.… Les mer »