Kl 15.45: Det store intervjuet.

Ingen dårlig call på markedet i dag. Oslo Børs dippet i minus, men ligger nå marginalt i pluss. Tyskland ligger på laveste notering for dagen, og S&P500 futures ligger fortsatt i rødt. Jeg tror man fortsatt skal være forsiktig, markedet trenger å se sterke kjøpere av brede indekser før startskuddet går.

Norwegian blir løftet på bedre enn ventet trafikktall, og det er ikke unormalt med en kraftig reaksjon opp etter en lengre periode under press. Det er sikkert mange som har hatt shortposisjoner der også. Når det er sagt ville jeg være forsiktig med å kjøpe den her oppe. Det er godt mulig den har en dag eller to med oppgang i seg, men jeg ser ikke den store reprisingen som følge av disse tallene. I tillegg kan det komme mer støy rundt Dreamlinerproblematikken og fagforeningsbråk.

Skulle man kjøpt noe i dag, tror jeg PGS kanskje kan gjøre et legg på 1-2 kroner fra kurs 69 kroner, rett og slett fordi flåteutnyttelsen var god og oljeprisen stiger. I tillegg er aksjen utbombet det siste halve året.

Vær forsiktig med GOGL. Det ryktes at Capesize faller ytterligere $3000 i dag på indeksen, og forwardratene viser at indeksen kanskje skal barbere bort 50% de kommende ukene. Dette kan selvfølgelig snu fort, men akkurat nå er momentumet ned.

Ole Eikeland, som tidligere jobbet i Pareto, gjør stor suksess som journalist hos NA24. Han stod tidligere bak det intervjuet med Øystein Stray Spetalen, og nå har han gjort “det store intervjuet” med Arne Fredly. Jeg anbefaler alle å lese det.

“En nyutdannet sykepler må jobbe 8 timer for å betale en rørleggertime”

Oppdatering kl 15.45: ZeroHedge og Bank of America Merrill Lynch har en fin oppdatering om hva som ventes av FOMC notatene i kveld. Hovedtrekket er at argumentene for å bremse hardere kommer tydeligere frem, ettersom synet til de som ønsker en rask avvikling av stimuliprogrammet kommer tydeligere frem en når en samlet avgjørelse blir presentert. Skulle man veddet på retning, så kanskje en liten knekk rett etter at notene blir sluppet kl 20.00!?

Norwegian stiger videre, og det ser ut som det er noen store kjøpsordre i aksjen. Det er selvfølgelig umulig å vite om det er nye longs som blir initiert eller shortinndekning. Jeg å Fondsfinans sendte ut en mail med kursmål 300 kroner, og baserer det på at de allerede har kuttet inntjeningen for 2014 kraftig, og nå ser en mulig oppside i de kommende kvartalene.

Golden Ocean faller videre sammen med ratene, denne var lett i det henseende at det underliggende har vist svakhetstegn den siste uken. Dog synes jeg den var for sterk tidligere i uken, noe som forstyrret bildet.

PGS har ikke fått fornyet tillit og faller sakte gjennom dagen. Hvis den skulle reboundet opp, ville vi kanskje sett noe sterkere priceaction frem til US åpning.

Netflix stiger, men har ikke tatt ut høyeste nivå fra i går. Aksjen handler på $343, men kom fra $360 før nedgraderingen til Morgan Stanley. Jeg hadde håpet på ytterligere svekkelse slik at den gikk i kjøp før House of Cards premieren. Nå har nivået ikke så mye å si for selve tradeideen, da selskapet og serien vil få masse oppmerksomhet i oppløpet uansett.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer