Gå til hovedinnhold

De mest populære børsnoterte produktene i september

Investorer har ofte ulike syn på hva som vil skje i markedet fremover. Like sikkert som at du finner optimister, finner du pessimister. Ved å investere i børsnoterte produkter (ETP`er) får du flere muligheter enn om du kun kjøper underliggende aktiva direkte. Du kan også få tilgang til aktivaklasser som ellers kan være vanskelig å komme til. Du kan også spekulere i både opp- og nedgang, med og uten gearing. Handler over 1000 kr er kurtasjefrie*.

Et børsnotert produkt beveger seg i takt med en underliggende faktor. Nedenfor ser du hvilke underliggende som er mest populære i de nordiske landene (September 2020). I listen finner du både aksjer, indekser, råvarer og kryptovaluta.

Mest handlede september 2020

Tesla, Olje og Gull på topp i Norge

Den mest populære aksjen å ha eksponering mot er Tesla, og det viser seg å være en gjenganger at kundene tror på fall i aksjen med sine Bear- og Short-produkter. Råvarene olje og gull følger tok 2. og 3. plassen blant de norske kundene. Kryptovalutaen Bitcoin er med på listen blant de mest handlede børsnoterte produktene, men gjør oppmerksom på at disse to ikke ligger i (det kurtasjefrie) uvalget i Nordnet Markets.

Kjøper du et short- eller bear-produkt tjener du penger på nedgang. Dette kan være et verktøy for å sikre porteføljen din i usikre perioder. Vi ser av våre tall at en overvekt av Nordnet Markets-kundene tror på nedgang fremover, eller hedger seg mens de sitter long i andre produkter. Investeringer i gull eller edelmetaller ses på som en trygg investering i nedgangstider og har økt i popularitet i takt med usikkerheten i markedet. Dette gjenspeiles også i prosentandelen som er long i både gull og sølv.

Se også: Hvordan tjene på stigende gullpriser?

Norske aksjer som underliggende

Du kan også få eksponering mot norske aksjer som handles i NOK. De norske aksjene som er i utvalget av Nordnet Markets-produkter dekker de viktigste sektorene på Oslo Børs, som olje, finans, sjømat og shipping. På de fleste kan du velge om du vil gå long eller short.

Nyhet! Nå kan du handle Bull & Bear med NEL som underliggende.

UnderliggendeBull & BearMini Futures
DNBFinn ut merFinn ut mer
DNOFinn ut merFinn ut mer
EquinorFinn ut merFinn ut mer
FrontlineFinn ut merFinn ut mer
Gjensidige ForsikringFinn ut merFinn ut mer
MowiFinn ut merFinn ut mer
NELFinn ut mer
Norsk HydroFinn ut merFinn ut mer
Norwegian Air ShuttleFinn ut mer
REC SiliconFinn ut mer
OrklaFinn ut mer
PGSFinn ut mer
StorebrandFinn ut mer
Subsea 7Finn ut mer
TelenorFinn ut merFinn ut mer
TGS-NOPEX Geophysical CompanyFinn ut merFinn ut mer
Yara InternationalFinn ut merFinn ut mer

Handel i børsnoterte produkter medfører risiko

Børsnoterte produkter passer ikke for alle. Alle produktene er kompliserte og krever god forståelse av det underliggende markedet og produktenes spesifikke vilkår og egenskaper. Med et gearet produkt er det risiko for at du taper hele det investerte beløpet.

For å kunne handle børsnoterte produkter må du bestå en kunnskapstest. Ta testen her og se om du kvalifiserer.

*Produktene er kurtasjefrie hvis du legger en ordre på nordnet.no eller via noen av våre handelsapplikasjoner, for eksempel Infront der verdien på ordren er høyere eller lik 1 000 NOK/SEK/DKK eller 100 EUR. Telefonordre via meglere og/eller ordre under 1 000 NOK/SEK/DKK eller 100 EUR belastes kurtasje som beskrevet i Nordnets ved enhver tid gjeldende prisliste. Ved handel med produkter i annen valuta enn din lokale valuta belastes automatisk en vekslingsavgift hvis du ikke har en aktiv valutakonto på kontoen din. Kontakt Nordnets kundeservice for mer informasjon. Nordnet forbeholder seg rettigheten til å når som helst endre eller avslutte tilbudet. Investeringer i finansielle verdipapirer er forbundet med risiko og kan både øke og minke i verdi. Her kan du lese mer om risikoen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer