Gå til hovedinnhold

De mest populære børsnoterte produktene i 2022

Investorer har ofte ulike syn på hva som vil skje i markedet fremover, ikke minst i tiden verden nå befinner seg i akkurat nå. Like sikkert som at du finner optimister, finner du pessimister. Ved å investere i børsnoterte produkter (ETP`er) får du flere muligheter enn om du kun kjøper underliggende aktiva direkte. Du kan også få tilgang til aktivaklasser som ellers kan være vanskelig å komme til. Du kan også spekulere i både opp- og nedgang, med og uten gearing. Handler over 1000 kr er kurtasjefrie*.

Et børsnotert produkt beveger seg i takt med en underliggende faktor. Nedenfor ser du hvilke underliggende som er mest populære i de nordiske landene første halvår 2022. I listen finner du både aksjer, indekser og råvarer.

Olje, Nasdaq 100 og OBX på topp i Norge

OMX Stockholm 30 IndeksDAX Indeks Tyskland Olje Olje
OljeS&P 500 IndeksDAX Indeks TysklandNasdaq 100 Indeks
GullNasdaq 100 IndeksNasdaq 100 IndexOBX Indeks
Nasdaq 100 IndeksOljeTeslaS&P 500 Indeks
TeslaTeslaS&P 500 IndeksTesla
DAX Indeks TysklandGullVestas Wind SystemsDAX indeks Tyskland
S&P 500 IndeksNokiaGullGull
SølvNokianOMX København 25 IndeksKahoot!
EvolutionOMX StockholmBavarianEquinor
KobberFortumSølvSølv

Kjøper du et short- eller bear-produkt tjener du penger på nedgang. Dette kan være et verktøy for å sikre porteføljen din i usikre perioder. Vi ser av våre tall at en overvekt av Nordnet Markets-kundene tror på nedgang fremover, eller hedger seg mens de sitter long i andre produkter. Investeringer i gull eller edelmetaller ses på som en trygg investering i nedgangstider og har økt i popularitet i takt med usikkerheten i markedet. Dette gjenspeiles også i prosentandelen som er long i både gull og sølv.

Se også: Hvordan tjene på stigende gullpriser?

Norske aksjer som underliggende

Du kan også få eksponering mot norske aksjer som handles i NOK. De norske aksjene som er i utvalget av Nordnet Markets-produkter dekker de viktigste sektorene på Oslo Børs, som olje, finans, sjømat og shipping. På de fleste kan du velge om du vil gå long eller short.

UnderliggendeBull & BearMini Futures
DNBFinn ut merFinn ut mer
DNOFinn ut merFinn ut mer
EquinorFinn ut merFinn ut mer
FrontlineFinn ut merFinn ut mer
Gjensidige ForsikringFinn ut merFinn ut mer
MowiFinn ut merFinn ut mer
NELFinn ut mer
Norsk HydroFinn ut merFinn ut mer
Norwegian Air ShuttleFinn ut mer
REC SiliconFinn ut mer
OrklaFinn ut mer
PGSFinn ut mer
StorebrandFinn ut mer
Subsea 7Finn ut mer
TelenorFinn ut merFinn ut mer
TGSFinn ut merFinn ut mer
Yara InternationalFinn ut merFinn ut mer

Handel i børsnoterte produkter medfører risiko

Børsnoterte produkter passer ikke for alle. Alle produktene er kompliserte og krever god forståelse av det underliggende markedet og produktenes spesifikke vilkår og egenskaper. Med et gearet produkt er det risiko for at du taper hele det investerte beløpet.

For å kunne handle børsnoterte produkter må du bestå en kunnskapstest. Ta testen her og se om du kvalifiserer.

*Produktene er kurtasjefrie hvis du legger en ordre på nordnet.no eller via noen av våre handelsapplikasjoner, for eksempel Infront der verdien på ordren er høyere eller lik 1 000 NOK/SEK/DKK eller 100 EUR. Telefonordre via meglere og/eller ordre under 1 000 NOK/SEK/DKK eller 100 EUR belastes kurtasje som beskrevet i Nordnets ved enhver tid gjeldende prisliste. Ved handel med produkter i annen valuta enn din lokale valuta belastes automatisk en vekslingsavgift hvis du ikke har en aktiv valutakonto på kontoen din. Kontakt Nordnets kundeservice for mer informasjon. Nordnet forbeholder seg rettigheten til å når som helst endre eller avslutte tilbudet. Investeringer i finansielle verdipapirer er forbundet med risiko og kan både øke og minke i verdi. Her kan du lese mer om risikoen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer