Gå til hovedinnhold
Nettleseren du benytter deg av, støttes ikke lenger av Nordnet. Klikk her for å se hvilke nettlesere vi støtter og anbefaler at du bruker.

Bred oppgang på Wall Street inspirerte investorene i Asia

Gårsdagens brede oppgang på Wall Street inspirerte investorene i Asia i natt. Hang Seng-indeksen (+1,9%) i Hong Kong ledet an tirsdag, akkurat som den gjorde på mandag.

Disclaimer: Det er viktig å påpeke at denne børskommentaren er ment som generell informasjon, og skal ikke forstås som investeringsråd. Formålet er å gi leseren innsikt i verdensøkonomien og finansmarkedene, for å øke forståelsen og kunnskapen om disse områdene.

Morgenrapport – tirsdag 29. august

  • Vi tror Oslo Børs åpner ned -0,4%, eller innenfor intervallet [-0,7, -0,1]%

Våre spådommer, utarbeidet klokken 07:12 i dag, baserer seg på utviklingen i de globale finansmarkedene etter forrige handelsdag.

USA

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA og RUSSELL 2000) steg 0,7 prosent i snitt i går.

Høstmånedene—september, oktober og november—nærmer seg raskt. Historisk sett har disse månedene vært mer volatile enn de andre månedene i året. Selv om det ikke er noen garanti for at markedet vil være mer volatilt i høstmånedene, er det flere faktorer som kan bidra til økt usikkerhet og svingninger, deriblant frykt for svakere resultater. Selskaper legger frem sine tredje kvartalsrapporter i denne perioden, og disse rapportene kan gi viktige indikasjoner på selskapets årsresultater.

Dårligere enn forventede tall eller usikkerhet rundt fjerde kvartal kan derfor føre til at selskaper justerer ned sine forventninger. Dette kan bidra til økt markedsusikkerhet og volatilitet. I tillegg har noen av de mest dramatiske markedsbevegelsene skjedd om høsten, som for eksempel “Black Monday” i 1987. Dette kan føre til at investorer blir mer forsiktige, noe som øker volatiliteten.

Boston Scientific Corp (6%), 3M Co (5,2%), Western Digital Corp (4,9%), toppet vinnerlisten blant selskapene som inngår i S&P 500 indeksen, mens Bio-Techne Corp (-2,4%), Mosaic Co (-1,8%), Dexcom Inc (-1,5%), endte på bunn.

ASIA

De største indeksene i Asia (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) er opp 0,8 prosent i snitt tirsdag morgen.

Gårsdagens brede oppgang på Wall Street inspirerte investorene i Asia i natt. Hang Seng-indeksen i Hong Kong ledet an, akkurat som den gjorde på mandag. Investorer i én region påvirkes ofte av markedsbevegelser i en annen region på grunn av den globaliserte økonomien vi lever i, tidsforskjeller, og den umiddelbare tilgjengeligheten av informasjon.

Markedspsykologi, multinasjonale selskapers globale rekkevidde, og viktige økonomiske faktorer som råvarepriser og valutakurser er også sammenkoblede på tvers av grenser. I tillegg kan globale utfordringer som geopolitisk uro og sentralbankpolitikk ha betydelige ringvirkninger. Derfor ser vi ofte at positive eller negative trender i én region raskt kan spre seg til andre deler av verden.

Renter, valuta og råvarer

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 83,76 dollar per fat, ned -0,6 prosent fra mandagens nivåer. Gassprisen (Henry Hub Natural Gas) er ned -3,6 prosent i samme periode. 1 USD koster i skrivende stund; 10,7 NOK, (0 %) 10,95 SEK, (-0,5 %) 6,88 DKK (-0,2 %) og 0,92 EUR (-0,2 %), mens 2 -og 10 års renten i USA ligger på hhv. 5 (-0,07) og 4,19 prosent (-0,03).

Bortsett fra fredagens jobbtall fra USA – US Nonfarm Payrolls – er det rolig på makrofronten denne uken. Mange investorer håper at rentetoppen i USA har blitt nådd i denne syklusen. Imidlertid kan overraskende gode jobbtall på fredag potensielt presse rentene enda høyere. Høyere renter kan styrke den amerikanske dollaren, noe som ofte fører til lavere olje- og råvarepriser, men kan også øke etterspørselen på grunn av forventninger om sterkere økonomisk vekst.

Kilde: Rådata (renter, valutakurser, råvarepriser, indekser og aksjekurser) er hentet fra Infront.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer