Black Friday – Vi kutter kurtasjen på amerikanske aksjer

Black Friday markerer startskuddet for den amerikanske julehandelen og er en av årets største handelsdager. Også på børsen er interessen stor for hva som rører seg på verdens største markedet.

På Black Friday – Fredag 27. november åpner vi opp for kurtasjefri kjøp av amerikanske selskaper. Er du usikker på hvilke investeringsmuligheter som finnes der? Til informasjon og inspirasjon har vi sammenstilt en toppliste nedenfor med de mest populære amerikanske aksjene blant Nordnet kunder.

15 mest populære amerikanske aksjer

AksjeUtv. 5 årShareville
Tesla1025%Diskusjon
Apple299%Diskusjon
Microsoft293%Diskusjon
NION/ADiskusjon
NikolaN/ADiskusjon
Advanced Micro Devices3897%Diskusjon
Pfizer21%Diskusjon
Amazon371%Diskusjon
Walt Disney19%Diskusjon
NVIDIA1627%Diskusjon
Facebook156%Diskusjon
D/B/A Royal Caribbean Cruises-21%Diskusjon
Coca-Cola23%Diskusjon
Bekshire Hathaway67%Diskusjon
Norwegian Cruise Line Holdings-63%Diskusjon

Vilkår for Black Friday-tilbudet

Samtlige amerikanske aksjer notert i USA kan kjøpes kurtasjefritt via Nordnet på fredag. Obs! Tilbudet gjelder bare fredag (27.11.2020) innenfor børsens åpningstider (15:30-19:00 norsk tid). Merk at tilbudet kun gjelder for aksjene notert i USA og ikke sekundærlistinger på andre markedsplasser. Til tross for at kurtasjen står oppført når du plasserer kjøpsordren så vil du ikke bli belastet denne kostnaden. Tilbudet gjelder kun for kjøpsordre og ikke ved salgsordre.

Valutaveksling gjøres automatisk med et valutagebyr på 0,25 %. Hvis du har en valutakonto på din aksje- og fondskonto kan du veksle manuelt der om du ønske det. Tilbudet med kurtasjefri kjøp aktiveres automatisk. Tilbudet er ikke tilgjengelig for partnerkunder eller handler som gjøres via megler på telefon.

Når du handler aksjer notert i en annen valuta er det flere ting du må være klar over: Viktig å vite når du skal handle utenlandske aksjer

3 grunner til å se til USA

  1. De største og mest internasjonale selskapene i verden finnes på de nord-amerikanske børsene. Disse markedene gir en god mulighet til geografisk diversifisering av investeringene dine.
  2. Det amerikanske markedet tilbyr eksponering mot sektorer som du ikke finner på det norske markedet.
  3. Liker du å få utbytte? Som regel betaler amerikanske selskap utbytte fire ganger i året. Så ved å eie forskjellige selskap kan du få utbytte hver måned.

Dette må du vite om risiko og avkastning

Dette er ikke og skal ikke tolkes som en investeringsanbefaling eller anmodning om å tegne, kjøpe eller selge verdipapirer. Når du tar en investeringsbeslutning må du basere den på din egen vurdering og ta hensyn til dine mål og din økonomiske situasjon.

Det er alltid risiko forbundet med investeringer i finansielle verdipapirer. Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert. Historisk utvikling er ingen garanti for fremtidig avkastning.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
6 Kommentarer
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
28.11.2019 09:44

Det kommer mer informasjon om hvilke aksjer som inngår i tilbudet på fredag. Men jeg kan røpe at blant annet Apple, Coca-Cola og Alibaba Group er blant aksjene som kan handles kurtasjefritt 🙂

Gjest
Gjest
28.11.2019 09:46

Bra spørsmål Ted! Tilbudet vil kun gjelde de som er notert på USA-børsen.

Innlegget er oppdatert med denne informasjonen nå.

Espen
Espen
23.11.2020 11:11

Hei.

Gjelder dette ETF’er også?

Robert
Robert
25.11.2020 23:58

Hva menes med sekundærlistinger på andre markedsplasser? Gjelder tilbudet ADR/ADS (American depositary receipt/share) ?