Apple, REC, NAS og den nye bokloven. God helg!

En rolig dag i aksjemarkedet går mot slutten, og ettersom indeksen snegler seg inn mot nullstreken, mener jeg optimistene har vunnet uken. Inge sell off før helgen, til tross for en oppgang på 15 punkter i OSEBX. Konsolidering på høyere nivåer er alltid bullish. Morsomt at Goldman Sachs gikk “overvekt” aksjer på mandag, i forkant av et globalt rally, der mange var bearish etter en liten knekk i ukene før. Godt jobba!

Apple stiger videre, og noteres til $412 på Wall Street nå. REC er heller ikke alene om oppgang, ettersom First Solar er opp +1.5% og SunPower over +7%. Jeg bommet på timingen og hvorvidt oljeaksjene skulle gjøre en rebound, men både Apple og REC gikk i min favør.

Apropos konsolidering; Se på Norwegian, den har handlet på høye 270 kroner hele uken, til tross for en oppgang på 60 kroner de siste ti dagene. Det skaper tillit, og vil friste flere investorer inn før neste legg opp.

Siden det er fredag kan jeg komme med et hjertesukk angående den nye bokloven. Jeg er ikke så opptatt av fastprisen, ettersom forlag står fritt til å sette hvilken pris de vil. Det vil sikre en konkurranse på pris, hvis man tror det er en salgsfremmende faktor. Har de lyst til å selge en Jo Nesbø bok til 149 kroner, kan de sette den prisen på utgivelsesdato. Noe jeg forøvrig ikke tror kommer til å skje, ettersom gjengs pris på nye bøker allerede er etablert i underkant av 400 kroner. Det er bullish for utfordrere som dermed kan spise godt (underby) av de høye marginene som er etablert.

Det som fikk det til å gå kaldt nedover ryggen min, var distribusjon av e-bøker. Forlag er pliktige til å gjøre e-bøker tilgjengelig for alle bokhandlere (hva du skal med bokhandel/tredjepart på salg av e-bøker er forøvrig en annen diskusjon). I klartekst betyr det at min neste bok, som kommer til høsten, må gjøres tilgjengelig på utsalgssteder som Ark, Tanum osv. Hvis en kunde bestemmer seg for å kjøpe boken gjennom Ark APP på sin Iphone, må jeg levere boken, og gi bokhandelen 50% av salgssummen. Jeg kan ikke nekte å selge boken min uten rabatt til en konkurrent sin bokbutikk.

Tanken på at mitt mange måneders skrivearbeid skal gå til å opprettholde et detaljledd som er i en dødsspiral verden rundt, gjør meg lettere dårlig.

God helg.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer