Gå til hovedinnhold

Analytikerporteføljen: Norwegian til himmels

Analytikerporteføljen har hatt nok en god uke, og det er igjen Norwegianaksjen som leder an i porteføljen med en avkastning sist uke på ca 5 prosent. Imidlertid har også Polarcus vist muskler sist uke med en oppgang på nesten 2 prosent. Ekspertene øker fortsatt ledelsen til studentene med deres utfordrerporteføljer. Avkastningen for analytikerporteføljen sist uke var på 1,8 prosent. Nærmest av utfordrerne var STØH Kapital fra Høgskolen i Sør Trøndelag som kan vise til en avkastning i samme periode på 1,4 prosent.

Det har ikke skjedd noe i sammensettingen i analytikerporteføljen og det er følgelig ikke gjort noen bytter.

Analytiker om Norwegianaksjen:

Artikkel av: Øystein Schmidt(HegnarOnline – 06.3.13 09:02)

“Det er veldig sterkt og dette er sterke tall”

– Tallene var bra. De tjener mer penger enn det vi lå inne med, sier analytiker Kenneth Sivertsen etter at Norwegian har lagt frem ferske trafikktall.

Analytiker Kenneth Sivertsen i Arctic Securities er fornøyd med trafikktallene som flyselskapet Norwegian la frem onsdag.

– Tallene var bra. De tjener mer penger enn det vi lå inne med, to prosent mer. Yield på 0,50 var over vårt estimat på 0,49. Det som er mest positivt av alt her er at de fyller flyene bedre med 78 prosent, sier Sivertsen til Reuters.

Norwegian hadde en vekst i trafikken (revenue passenger kilometer) på 19 prosent i februar mens antall passasjerer steg 9 prosent.

Fyllingsgraden oppgis til 78,3 prosent mot 78,4 prosent i februar i 2012.

– De fyller flyene på linje med fjoråret til tross for at prisene er høyere. Det er det som er mest positivt. De ligger på 22 prosent inntektsvekst per passasjer på en 12 måneders rullerende basis. Det er veldig sterkt, og dette er sterke tall, sier Sivertsen.

Analytikeren er usikker på om tallene onsdag vil sende aksjen enda høyere, da Kjos & Co. allerede har steget voldsomt på børs den siste tiden.

Til analytikerporteføljen>>

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer