Gå til hovedinnhold

Aksjemarkedet stiger til tross for bekymringer!

Det var enkelt å møte dagen med negative tanker. Dollaren styrket seg og oljeprisen falt. Mange tenke sikkert som meg; at salgspresset fra fredagens pressekonferanse (Yellen i Jackson Hole) ville tynge markedet i dag også. Godt var det at jeg ikke var sikker i min sak, ettersom vi er i de tre siste dagene i måneden. Skal det bli en “god” måned, kan man ikke selge aksjer i panikk før rapporteringstidspunktet. 

Wall Street redder dermed dagen igjen, ved å sende alle de toneangivende indeksene nordover. I oljemarkedet har antall spekulative longposisjoner nådd det høyeste nivået på ett år. Aktørene solgte markedet short før sommeren, og gikk long nå.

Bankaksjene er også på høyeste nivået på ett helt år, og det til tross for at yieldkurven flater ut. En yieldkurve viser forventningene til vekst og rentenivå frem i tid. Den røde streken illustrerer rentedifferansen mellom 2 årige statsobligasjoner og 30 årige. Markedet “bør” ha troen på at rentene vi stige mer i løpet av de neste tretti årene, enn de nærmeste to. Realiteten nå er at investorene priser inn en snarlig lavkonjuktur igjen, selv om FED hever renten de neste 12 måneden. I teorien skal det være bearish for aksjemarkedet…

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer