Gå til hovedinnhold

Aksjemarkedet ble plutselig dyrt!

Det avgjørende tegnet for videre nedgang var at investorene kastet aksjer for første gang på over 100 dager. I mine øyne er det ekstra ille, da dette ikke skjedde på noe slags nyhet eller utløsende faktor. Det kan tyde på metthet hos store institusjonelle aktører, og da kan vi stå foran noen ruglete dager eller uker. 

Bank of America Merril Lynch gjør ofte spørreundersøkelser hos sine kunder, og grafen under viser hvor mange fondsforvaltere som mener markedet er særdeles strukket. Det har ikke vært høyere på 16 år.

Storebrand faller 3.7% og er således relativ svak i forhold til Hovedindeksen. Det samme kan vel sies om DNB som ligger på samme beta som hovedtyngden av aksjemarkedet. Hvis man skal lete etter en bounce, eller rebound, bør man følge denne sektoren med argusøyne. Gjennom historien har det alltid vært kredittvekst og finanssektoren som har vært en proxy på aksjemarkedet. Banker tjener penger på vekst i næringslivet og et sunt boligmarkedet. Finnes det en sterkere indikasjon på risikoapetitt samfunnet enn det?

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer