Gå til hovedinnhold

Aker Solution ser en “grønn” fremtid

Justert ebitda er høyere enn rapportert ebitda

Det justerte driftsresultatet kom inn på 570 millioner kroner. Det faktiske driftsresultatet er derimot 553 millioner kroner.

Det rapporterte driftsresultatet (ebitda) ble 553 millioner kroner, mot 463 millioner samme periode i fjor. Ventet ebitda var på 576 millioner kroner.

Aker Solutions leverte et resultat etter skatt på 93 millioner kroner i tredje kvartal, ned fra 155 millioner kroner fra 2018. Omsetningen økte fra 6,54 milliarder til 7,13 milliarder i årets tredje kvartal, mens brutto driftsresultat steg fra 463 millioner til 553 millioner kroner i samme periode.

Et fortsatt utfordrende marked innen oljeservice

Selskapet forteller på sin presentasjon at leveringene til Johan Sverdrup har gått over forventing og feltet løftet sine første fat allerede den 5 oktober. Aker Solutions på sin side har vært sterkt deltakende i hele prosessen med flere solide leveringer.

Det er fortsatt et utfordrende market innen oljeservice, til tross for at man ser en svak bedring i aktiviteten. Dette vises i ordreinngangen, som per i dag mangler de store prosjektene og preges av vedlikeholdsarbeid for gamle oljefelter.

Jeg tror ledelsen er i overkant optimistisk til markedet for oljeservice-tjenester og tror ikke man kan forvente noe særlig bedring i aktiviteten før tidligst 2021.

Er det en utvei for Aker Solutions?

Det er her den satsningen på fornybar energi kommer inn i bildet. Aker Solution har, med sin posisjon en unik mulighet til å bli en stor spiller i arbeidet innenfor fornybar energi. Her tenker jeg i første rekke på havvindsparker offshore. Dette er et marked som er prosjektert å vokse kraftig i tiden fremover, og Aker Solutions viser allerede at de er klare til å ta en stor del i dette markedet.

Dette fikk vi allerede bekreftelse på i starten av oktober, da det i en melding kom frem at de nå har dannet en gruppering med WindPower Korea og fornybardivisjonen av det portugisiske kraftselskapet EDP (EDP Renewables).

Korea er et land Aker Solutions har vært til stede i mange år, men da som en leverandør til oljesektoren, nå er det tydelig at de også søker til å bli en dominerende leverandør innen fornybar energi til havs.

Merk: undertegnede eier ikke aksjer i Aker Solutions

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer