Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente. Oppgang i Asia i natt. Oljeprisen på god vei mot 80 dollar

Etterspørselen etter olje og gass fortsetter å stige verden over, samtidig som tilbudet henger igjen. Dette er godt nytt for oljerelaterte selskaper, i alle fall på kort sikt.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,5%, eller innenfor intervallet [0,3, 0,7]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte fredag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,1 prosent i snitt fredag.

Det endte relativt flatt på Wall Street fredag, dog uken som helhet ble svært volatil. Mandag falt verdens børser, inkludert de amerikanske, mellom to og tre prosent på meldinger om konkursfare i et av verdens største selskaper, eiendomsgiganten China Everglade. Det kinesiske gigantselskapet har 2700 milliarder kroner i gjeld, men sliter med å betale avdrag på denne. Når det er sagt, stemningen blant investorene snudde til det positive utover i uken.

September måned nærmer seg nå slutten, noe mange antakelig ser frem i mot gitt de store svingningene som har vært.

Match Group (+4%), Costco Wholesale (+3,3%) og Tesla (+2,8%) toppet listene blant selskapene som inngår i NASDAQ 100 indeksen, mens Moderna (-5,4%), Pinduoduo (-3,8%) og Seagen (-2,9%).

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,3 prosent i snitt mandag morgen.

De ble en positiv start på børsuken i Asia mandag. Indeksene både i Kina og Hong Kong steg, mens Nikkei 225 endte relativt flatt. Når det er sagt, gjeldsproblemene til China Evergrande preger fortsatt nyhetsbildet i regionen, da usikkerheten rundt selskapet fortsatt er stor. Det var for øvrig de sykliske sektorene (energi og finans) som gjorde det best i natt, mens industri og helse gjorde det dårligst.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 79 dollar per fat, opp 1,6 prosent fra fredagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,56, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 1,45 og 1,98 prosent.

Etterspørselen etter olje og gass fortsetter å stige verden over, samtidig som tilbudet henger igjen. Dette er godt nytt for oljerelaterte selskaper, i alle fall på kort sikt. På lengre sikt kan en stram markedsbalanse bidra til energipriser som ikke er fordelaktige for verdensøkonomien. Oljeprisen nærmer seg 80 dollar fatet med stormskritt, noe som er relativt høyt, dog ikke “drepende” for veksten. Den globale smittesituasjonen går også i riktig retning, noe som isolert sett, er positivt for oljeprisen.

Den amerikanske lettoljen og Norsjø oljen er opp hhv. 55,7 -og 53,1 prosent inneværende år.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer