Gå til hovedinnhold

John Fredriksen er ny kaptein i Norwegian

Norwegian var igjen det store fokuset til privatpersoner i januar. Da de pågående forhandlingene med IAG strandet, hentet Norwegian i stedet 3 milliarder kroner i en emisjon der John Fredriksen er med på flighten videre. Våre kunder liker planen og laster opp med aksjer.

Private investorer omsatte aksjer for nesten 9 milliarder kroner i januar, og netto ble det kjøpt aksjer for 490 millioner kroner. Norwegian troner på toppen over de mest kjøpte aksjene, med et nettokjøp på 120 millioner. TGS-NOPEC topper salgslisten, med et nettosalg på nesten 22 millioner kroner.

Markedet ble tatt på sengen når IAG tidligere denne måneden annonserte at forhandlingene med Norwegian strandet. Som en konsekvens av mislykkede forhandlinger, meldte IAG at de ville selge deres aksjepost i Norwegian. Denne uken overrasket igjen Kjos og Kise markedet, og har ved hjelp av John Fredriksen og andre garantister, hentet inn 3 milliarder kroner i en emisjon. Meldingen fra Bjørn Kjos er klar – nå skal Norwegian høste sine frukter. Dette anså våre kunder som meget positive nyheter, og har kjøpt aksjer med begge hender.

Børsmåneden januar var øvrig preget av god oppgang på Oslo Børs. Måneden endte opp over 4 %. Til tross for noe svakere tall både fra Kina og diverse selskaper, kjøper privatpersoner aksjer. Våre kunder har i januar måned kjøpt store stabile energiselskaper, samt kastet seg på Bjørn Kjos sine planer i Norwegian. På salgssiden blinker oljeservice-selskaper seg ut som soleklare kandidater.

-Jeg ser et tydelig tegn ut i fra våre kunders aktivitet at «folkeaksjene» Nordic Nanovector og Norwegian Air Shuttle, som begge har hentet penger i januar, er høyt verdsatt av våre kunder. I tillegg til dette bærer statistikken preg av at privatpersoner fortsatt opprettholder troen på stabile råvarepriser over tid, derav har flere kunder lastet opp i store tunge energiselskaper som anes som trygge med en solid kontantstrøm og inntjening.

På salgstoppen troner TGS-NOPEC, Gjensidige forsikring og Bank Norwegian som de mest solgte aksjene i januar.

Frykten for lavere lete-budsjetter fra oljeselskapene i 2019 og 2020 ser ut til å ha nådd investorene, TGS- NOPEC er avhengig av at oljeprodusentene leter etter nye oljefelt, og det ser således ut til at denne aktiviteten lar vente på seg. Bank Norwegian sliter også med regulatorisk motvind, da regjeringen sannsynligvis vil fremme forslag om maks-rente på forbrukslån. Dette skaper et negativt sentiment i aksjen.

De mest kjøpte og solgte aksjene i januar

Mest kjøpte aksjer Mest solgte aksjer
Norwegian Air Shuttle TGS-NOPEC Geophysical Company
Aker BP Gjensidige Forsikring
Nordic Nanovector Norwegian Finans Holding
AkerXXL
Elkem B2Holding
NEL Subsea 7
Storebrand DNB
BW LPG Veidekke
Ocean Yield Vistin Pharma
Telenor AF Gruppen

Slik så aksjestatistikken ut for desember: Verste børsfall siden 1931 – vi laster opp i aksjer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer