Gå til hovedinnhold

Verste børsfall siden 1931- vi laster opp i aksjer

Desember måned var preget av et negativt sentiment i verdens aksjemarkedet. Dette eskalerte inn i romjulen med store svingninger i aksjeindekser og råvarepriser globalt. Til tross for dette lar ikke Nordnet-kunder seg skremme og er igjen på kjøper’n.

Private investorer hos nettmegleren Nordnet omsatte aksjer for over 7 milliarder kroner i desember, og netto ble det kjøpt aksjer for 104 millioner kroner. Aker BP troner på toppen over de mest kjøpte aksjene, med et nettokjøp på 40 millioner. NEL topper salgslisten, med et nettosalg på 27 millioner kroner.

– Oljeprisen har falt over 7 % i desember måned. Hovedgrunnene til dette har vært at investorer er redd for den globale økonomiske veksten i 2019. Samtidig får man stadige rapporter på at skiferolje-produksjonen fra USA fortsetter å øke. Dog tjener ikke skiferolje-produsentene penger på dagens oljepris. Dette tror jeg privatpersoner ser, og laster opp i oljerelaterte aksjer som Aker BP og PGS.

Børsmåneden desember var forøvrig preget av store svingninger på Oslo Børs og internasjonalt. Måneden endte ned hele 7 %. Til tross for siste tids korreksjon, med blant annet den verste desembermåneden siden 1931 i USA. Der S&P 500 og Dow Jones er ned 9 % for måneden, laster privatpersoner opp i aksjer.

Nordnets kunder har i desember måned kjøpt en god blanding av stabile «verdi-orienterte» selskaper, samt vært opportunistiske og kjøpt selskaper som har falt kraftig siste måneden.

På salgstoppen troner Nel, Equinor og Nordic Nanovector som de mest solgte aksjene i desember.

Mest kjøpte
Mest solgte
1 Aker BP NEL
2 XXL Equinor
3 PGS Nordic Nanovector
4 Elkem Frontline
5 Norwegian Gjensidige Forsikring
6 Bank Norwegian Storebrand
7 DNB Grieg Seafood
8 Seadrill Telenor
9 Nordic Semiconductor Questerre
10 B2Holding Europris

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer