Nordea Emerging Stars

Globale vekstmarkeder
Utvikling 1 år+ 32.13 %
Morningstar rating
Morningstars rating måler fondenes risikojusterte avkastning justert for avgifter. Fondene rangeres relativt mot hverandre innenfor Morningstars egne kategorier. Du kan lese mer om Morningstars metode for å rangere fondene under ”Om oss” og ”Morningstar Rating” på www.morningstar.no. Morningstar Rating viser hvordan et fond historisk har utviklet seg, og bør ikke betraktes som en kjøps eller salgsanbefaling.
Morningstar sustainability rating
Fondene kategoriseres av Morningstar på bakgrunn av underliggende investeringer og investeringsstil. Aksjefondene kategoriserer etter sektorer og regioner, mens rentefondene kategoriseres etter valutaeksponering og rentepapirenes varighet. Morningstars kategorisering er lik på tvers av Europa, og kan avvike noe fra Verdipapirfondenes Forenings Kategorisering.
Risiko (volatilitet)
Mål på hvordan avkastningen varierer over tid. Volatiliteten angis i prosent på årsbasis. En høy volatilitet innebærer høyere risiko, men da er samtidig muligheten for høy avkastning større.
1
2
3
4
5
6
7
Siste NAV/Kurs (14.2.2020)
NAV er den kursen du kjøper og selger andeler for eksklusive avgifter. NAV står for Netto andelsverdi ( Net Asset Value) og beregnes hver dag av fondene ved å dele fondets totale formue på antall andeler.
1371.61 NOK
Dagens kursendring
+ 0.25 %
Sammenlign
Stopptid
Du må ha sendt din ordre før dette tidspunktet for at din ordre skal bli plassert.
08:30
Minimumskjøp
100 NOK
Årlig avgift
1.84 %
Hvorav forvaltningskostnad
1.5 %
Resultatsbasert avgift
Belåningsgrad
60 %
No
Nordea Emerging Stars

Nordea Emerging Stars er et aksjefond som investerer i fremvoksende markeder. En sentral del av fondets investeringspolitikk er å investere i selskaper som følger retningslinjer for miljø, sosialt ansvar og eierstyring. Plasseringene i fondet gjøres først og fremst i selskaper som forventes å ha forutsetninger for å kunne etablere seg også utenfor disse fremvoksende markedene. Selskapene skal ha en forretningsmodell som involverer de overnevnte grunnprinsippene for bærekraftig utvikling. Målet med forvaltningen er på lengre sikt å oppnå en god avkastning gjennom en risiko spredning. Fondet har ingen referanseindeks og fordelingen mellom fremvoksende markeder og bransjer varierer. Fondet kan passe for deg som vil spare langsiktig og ansvarsfullt i de globale fremvoksende markeder. Du bør ikke investere i dette fondet, om du ikke er forberedt på å akseptere kurssvingninger. Vi anbefaler en minimums sparehorisont på fem år.

ISIN
LU0602540014
Kategori
Globale vekstmarkeder
Belåningsgrad
60 %
UCITS
Ja
Fondets startdato
5. oktober 2012
Prospekt og nøkkelinformasjon

Forvalter

Ansvarlig forvalter
Juliana Hansveden
Forvaltet fondet siden
12. mars 2018
Nordea Funds Oy, Norwegian Branch562, rue de NeudorfL-2220 Luxembourg
00352 43 39 50 1http://www.nordea.lu
Aksjer
99.0 %
Kort rente
1.0 %

Største regioner

Asia Emerging 44.0 %
Asia 28.2 %
Latin-Amerika 15.5 %
Europe Emerging 5.8 %

Største bransjer

Finans
25.3 %
Teknologi
23.2 %
Konsumentvarer
20.6 %
Kommunikasjon
13.2 %
Industri
4.4 %
Eiendom
3.8 %
Alibaba Group Holding Limited
8.5 %
Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd
7.4 %
Samsung Electronics Co Ltd
7.2 %
Tencent Holdings Ltd
6.7 %
Ping An Insurance (Group) Co. of China Ltd Class H
3.7 %
Housing Development Finance Corp Ltd
3.3 %
AIA Group Ltd
3.0 %
Sberbank of Russia PJSC
2.8 %
Itau Unibanco Holding SA Participating Preferred
2.7 %
Samsung SDI Co Ltd
2.6 %
Cookies (informasjonskapsler) hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke våre tjenester, aksepterer du vår bruk av cookies.Les mer