Gå til hovedinnhold

Hei! Hva kan vi hjelpe deg med?

Hvordan deltar jeg på generalforsamling for norske selskaper?

Ønsker du å delta på en generalforsamling må du melde deg på enten via en påmelding direkte hos selskapet eller via et meglehus som koordinerer med dette. 

Altinn står det godt forklart hva du bør vite før du deltar på en generalforsamling. Standard er fysisk oppmøte, men på grunn av Covid-19 anbefaler myndighetene at også generalforsamlinger holdes digitalt

Via Euronext VPS, som de fleste kanskje er mest kjent med når de tegner seg i emisjoner, finnes det også flere muligheter. Hvis du går til menypunktet "Hendelser" og deretter videre til "Generalforsamlinger" kan du lese innkallelsene (hvis du har noen). Her kan du så velge om du ønsker å delta fysisk, avgi forhåndsstemme, eller gi en fullmakt til noen du ønsker skal stemme for dine aksjer.

Merk at dette forutsetter at du har dine aksjer registrert i VPS. Har du dine aksjer på en Investeringskonto Zero eller IPA konto, kan du ikke stemme da disse ikke står registrert på deg men på Nordnet Livsforsikring AS. Nordnet Livsforsikring AS utøver ingen rettigheter for kundene med aksjene i dette selskapet.

Svarte dette på spørsmålet ditt?

Tilbake