WebTV+ Markedsrapport Investtech

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV+ uke 37, 2018. $OSEBX #ATEA

I ukens WebTV+ fra Investtech ser vi på Oslo Børs, Stockholmsbørsen, Tobii og Atea. #ATEA

Se arkiv WebTV+ >>

Morgenrapport 10. september

Hovedindeksen på Oslo Børs ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt, og videre oppgang innenfor denne indikeres. Indeksen beveger seg i en rektangelformasjon på kort sikt, og har brutt ned gjennom støtten ved 900 poeng. Volumutviklingen er dessuten svakt negativ. Disse forholdene indikerer en svakere optimisme i markedet. Etablerte noteringer over 900 poeng og helst et brudd opp gjennom taket av rektangelformasjon, vil være et kjøpssignal.

Den kortsiktige hausseindeksen er på 49 poeng, og den langsiktige hausseindeksen er på 54 poeng. Dette tilsier at det er omtrent likevekt mellom pessimister og optimister blant både de kortsiktige og de langsiktige investorene på Oslo Børs.

De meldepliktige innsiderne i selskapene notert på Oslo Børs er svært positive for tiden. Den siste måneden har de gjort 68 kjøp og bare 10 salg. Kjøpsandelen er dermed hele 87 prosent. På årsbasis er kjøpsandelen også høy, med 81 prosent. Dette viser at et stort flertall av innsiderne som handler aksjer, har god tro på egne selskaper.

De siste ti årene har Oslo Børs i gjennomsnitt hatt en samlet nedgang på 1 prosent fra september til ut november, og deretter steget 2,5 prosent i desember. Variasjonene er store fra år til år, og dette vektlegges lite i konklusjonen.

Konklusjon: Hovedindeksen er samlet sett teknisk svakt positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder).

Skrevet av Asbjørn Taugbøl, analytiker i Investtech

Ukens aksje: Atea

Investorene har over tid betalt stadig høyere priser for å kjøpe seg opp i Atea ASA og aksjen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Stigende trender indikerer at bedriften er inne i en positiv utvikling og at kjøpsinteressen blant investorene er økende. Aksjen har brutt et motstandsnivå på kort sikt og gitt kjøpssignal fra kortsiktig trading range. Aksjen tester motstanden ved cirka 127 kroner, noe som kan gi en reaksjon ned. Volumbalansen er positiv og styrker aksjen på kort sikt. RSI divergerer negativt mot kursen, noe som indikerer fare for en reaksjon ned. Aksjen anses samlet sett teknisk svakt positiv på mellomlang sikt.

—————–

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer