Gå til hovedinnhold

WebTV Investtech uke 13 – 2024 #ENDUR

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV Investtech uke 13 – 2024 #ENDUR

I ukens WebTV ser vi på Oslo Børs og Endúr, som er blant ukens norske Tradingidéer. Vi er også innom S&P 500, Stockholmsbørsen og Københavns Fondsbørs.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 25. mars

Det ble en svak stigning i markedet fredag, og Hovedindeksen endte på 1319 poeng, noe som er en oppgang på 0.7 prosent. Uken som helhet ga en oppgang på 2.0 prosent. Dette var den sjette dag på rad indeksen steg.

Indeksen ligger i en svakt stigende trendkanal på mellomlang sikt. Det siste halve året har imidlertid kursene gjentatte ganger blitt presset ned fra nivåer like i overkant av 1300 poeng, og det er dannet motstand der. Samtidig har investorene flere ganger presset kursen opp når indeksen har testet tidligere bunner ved 1225-1250 poeng. Enn så lenge er det tekniske bildet ganske nøytralt. Brudd opp til nytt rekordnivå over 1323 poeng, ikke langt over fredagens sluttkurs, vil være et kjøpssignal, mens brudd under 1225 vil være et salgssignal.

Investtechs langsiktige og kortsiktige optimismeindekser (hausseindekser) ligger begge på 53 prosent. Hausseindeksene indikerer at det nå er rundt likevekt mellom optimister og pessimister blant de kortsiktige og langsiktige investorene på Oslo Børs.

Aktiviteten fra innsiderne har vært høy den siste måneden med 84 kjøp og 27 salg fra meldepliktige direktører, styremedlemmer og andre innsidere på Oslo Børs. Det gir en kjøpsandel på 76 prosent, litt lavere enn gjennomsnittet for det siste året.

Konklusjon: Oslo Børs anses nøytral på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden.

Skrevet av analytiker Fredrik Dahl Bråten.

Ukens aksje: Endúr

Endúr har hatt en ganske sidelengs utvikling hele det siste året. Forrige uke presset imidlertid kjøperne ekstra sterkt på for å få tak i alle aksjene de ønsket seg. Kursen brøt over motstanden ved 41-42 kroner på kort sikt, og et kjøpssignal fra en rektangelformasjon ble utløst. Volumutviklingen er positiv, det kortsiktige momentumet er sterkt positivt, og det er ingen motstand på kort sikt. En videre oppgang indikeres. Ved reaksjoner tilbake er det støtte ved 42 kroner og videre nedover mot 40 kroner. Endúr er svakt positiv på innsidehandler etter kjøp fra CEO, CFO, styreleder og et styremedlem i november i fjor, samt et nytt kjøp fra CFO i begynnelsen av mars i år.
Aksjen har ganske variabel omsetning med rundt tre millioner kroner per dag i snitt for den siste måneden. Det gjør aksjen vanskelig å trade hurtig, og tålmodighet kan være nødvendig for å oppnå gode kurser.

Skrevet av forskningssjef Geir Linløkken.

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer