Gå til hovedinnhold

WebTV Investtech uke 19 – 2022 #SNI

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Analysekvelden 2022

I tider med stor usikkerhet, svinger børsene mer enn vanlig. Bli med på Analysekvelden 2022, der det blant annet handler om forvaltningsstrategier under dagens markedsforhold. Arrangementet holdes i Oslo den 12. mai. Les mer og meld deg på arrangementet i Oslo her!

Analysekvelden vil også bli direkteoverført som webinar. Meld deg på Analysekvelden online her.

WebTV Investtech uke 19 – 2022#SNI

I ukens WebTV ser vi på Oslo Børs og Stolt-Nielsen, som er en av ukens norske Tradingidéer. Vi er også innom S&P 500, Stockholmsbørsen og Københavns Fondsbørs, før vi avslutter med strategi i et volatilt marked.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 9. mai

Hovedindeksen utviklet seg negativt fredag, og falt 1.7 prosent til en sluttnotering på 1214 poeng. Uken som helhet ga en nedgang på 2.1 prosent.

Hovedindeksen ligger fortsatt i en stigende trendkanal, mens støtten ved cirka 1220 poeng nå så vidt er brutt ned. Fortsatt er det tekniske bildet positivt, men litt mindre enn tidligere. Neste støttenivå ligger ved 1146 poeng, 5.6 prosent under fredagens sluttkurs.

Investtechs likeveide indeks for Norgehar lenge vist en sidelengs utvikling og har marginalt brutt støtten ved 193 poeng.

Investtechs kortsiktige hausseindeks ligger på 33 poeng, og indikerer at det er en overvekt av pessimister blant de kortsiktige investorene på Oslo Børs. Den langsiktige hausseindeksen ligger på 48 poeng og tilsier at det er ganske jevnt med pessimister og optimister blant de langsiktige investorene.

Aktiviteten hos innsiderne på Oslo Børs er for tiden lav, da mange ikke har lov til å handle i påvente av rapporteringen av resultatene for første kvartal. Siste måned er det meldt 87 handler. Kjøpsandelen er fortsatt høy, med 84 prosent, omtrent som gjennomsnittet for det siste året.

Det ventes en fortsatt høy volatilitet i markedet. Negative hausseindekser og nøytral likeveid indeks gjør at vi har en nøytral anbefaling for Oslo Børs.

I situasjoner med høy volatilitet, er det større muligheter for å gjøre gode handler enn vanlig. Det er samtidig større muligheter til å bli påvirket av kortsiktig støy, og dermed få impulser til å handle, og lett trå feil. Vi anbefaler langsiktige investorer å ‘sitte stille i båten’, la markedet ta deg litt hit og dit, men beholde eksponeringen.

Konklusjon: Oslo Børs anses nøytral på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksje: Stolt-Nielsen

Investorene har over tid betalt stadig høyere priser for å kjøpe seg opp i Stolt-Nielsen og aksjen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Stigende trender indikerer at bedriften er inne i en positiv utvikling og at kjøpsinteressen blant investorene er økende.Aksjen beveger seg i en rektangelformasjon mellom støtte på 165 kroner og motstand på 175 kroner. Etablert brudd på et av disse nivåene vil signalisere videre retning.Det er ingen motstand i kursdiagrammet og en videre oppgang indikeres. Ved reaksjoner tilbake har aksjen støtte ved cirka 128 kroner.Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer