Gå til hovedinnhold

Vinneren av høyere renter!

Oslo Børs surrer rundt streken uten noe form for handelsvolum. Naturlig nok er det flere rare utslag i forkant av sentralbankbonanzaen senere i uken, men en sektor peker seg ut som en vinner hvis rentebanen blir justert opp!

Storebrand har ikke handlet høyere siden januar 2014. Det er flere ting på gang der. Utsiktene til økt utbyttekapasitet relatert til solvenskrav, kommer til å forbedre seg betraktelig i 2017 og 2018. Det var årsaken til Tor Olav Trøim og tidligere bankanalytiker Haakon Fure kjøpte aksjer der, samtidig som Haakon tok en styreplass i forsikringsgiganten. SEB oppgraderte netttopp aksjen til “kjøp” og 47 kroner i prismål. 25% over dagens kurs. Husk at for forsikringsbransjen er det superbullish hvis rentene går høyere. Det betyr at avkastning øker på reservene som skal betales ut i fremtiden! Det kan jo uansett være en kul trade denne uken, da både BoJ, FED og Norges Bank skal diskutere rentenivået!

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer