Vinn-Vinn Russland?

I DN i dag er det en sak om finansrådgiver Magnusson i Bergen som må delvis dekke tapet tidligere kunde Aas har hatt som følge av hans dårlige investeringsråd.

Jeg vil alltid stille meg på sparerens side, for det er vanskelig å navigere seg gjennom det brede produktspekteret bankene og rådgivingsselskapene tilbyr. Men det går også en grense for hvor godtroende man kan være med sparepengene sine. Den tror jeg ble passert av Aas i dette tilfellet.

Produktene han investerte i var vekstsertifikater, altså kompliserte høyrisikoprodukter, og de het Vinn-Vinn Norge og Vinn-Vinn Russland. Kunden forstod ikke produktene, men stolte blindt på rådgiveren. Det ble altså ikke stilt noen oppfølgingsspørsmål fra Aas. Selvsagt er rådgiveren skurken her for Ass sa at pengene skulle brukes til huskjøp om kort tid. Da er det et grovt overtramp å tilby et komplisert produkt som vekstsertifikat. Men å investere i et produkt som heter Vinn-Vinn Russland virker også i overkant naivt. Jeg håper og tror at produkter der til og med navnet tilsier at du er på tynn is, får varselbjellene til å ringe, uansett hvor overtalende rådgiveren er.  

Det første, største og viktigste bud når du skal investere sparepengene dine er:

  • Forstå hva du investerer i.

Det innebærer at du må forstå både produktet og markedet produktet investeres i. Vet du ikke hva et vekstsertifikat er, hold deg unna. For de aller, aller fleste av oss så holder det lenge med aksjer og fond i tillegg til sparingen vi gjør i bolig. Det er gjennomsiktige investeringer som ikke gir andre overraskelser enn markedssvingninger.

Keep it simple!

Mvh

Sissel

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer