Velkommen til den nye Nordnetbloggen

For 15 år siden var aksjehandel en ordentlig skøyerbransje. De store nordiske bankene spilte hovedrollen. Som aksjespekulant måtte du møte opp på et bankkontor og fylle ut blanketter. Du kjøpte så dine aksjer til dagens høyeste pris, betalte tusenvis av kroner i avgift og fikk etter fire dager en kvittering på kjøpet hjem i posten. Bristen i transparens var total. Bankene hadde en enorm fordel i informasjonsdelingen og var skruppelløse nok til å utnytte det. Resultatet ble milliardgevinster som følge av kundenes uvitenhet.

 

Nordnet ble etablert som en reaksjon mot denne usunne håndteringen. Ved hjelp av rask programutvikling og entreprenørånd demokratiserte vi og våre bransjekollegaer aksjehandelen og tvang gammelbankene til å følge etter.

 

En delseier er vunnet, men det er fortsatt mange slag igjen å kjempe. Større forandringer innen spareområdet er ikke til å komme unna. På kort sikt kommer kapitalforvaltning til å bli billigere og mer indeksbasert, kjøpsavgifter på fond vil forsvinne helt, pensjonspengene vil bli flyttbare og avgiftsfrie, rådgivningen blir digitalisert og objektiv, usynlige provisjoner kommer til å forbys og rentesatsen på forbrukslån vil få et øvre tak. Den aktøren som lykkes i å omsette disse trendene til konkrete produkter tror jeg har framtiden foran seg. Utviklingen har begynt, men har skjedd i litt forskjellig tempo i våre nordiske land. De resterende delene vil ta noe tid å passere gjennom diverse instanser, men om noen år kommer sparernes hverdag til å se annerledes ut.

 

Jeg heter Håkan Nyberg og er administrerende direktør i Nordnet. Mitt løfte til deg som kunde er å stå på sparernes side i kampen for en mer transparent og sunnere finansbransje. Jeg vil ta fighten mot avgiftstørste pensjonsdrager og gammelbanker som forsøker å forsvare og fordyre. Mine våpen er moderne teknikk og innovasjonskraft. En digital forretningsmodell og slank organisasjon gjør det mulig å holde prisene nede. Min ledestjerne er kundenytte og ambisjonen er å bli Nordens mest kundevennlige administrerende direktør. Om jeg lykkes eller ei er det du som avgjør. Jeg ser fram til fortsatt dialog på vår nye blogg.

 

Med vennlig hilsen/ Håkan

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer