Gå til hovedinnhold

Svake makrotall senket børsene i Asia i natt

Ferske makrotall fra Kina skuffet investorene i Asia tirsdag. Mens importtallene overrasket positivt, skuffet eksporttallene forrige kvartal. Alle indeksene i regionen er ned i dag

Disclaimer: Det er viktig å påpeke at denne børskommentaren er ment som generell informasjon, og skal ikke forstås som investeringsråd. Formålet er å gi leseren innsikt i verdensøkonomien og finansmarkedene, for å øke forståelsen og kunnskapen om disse områdene.

Morgenrapport – tirsdag 7. november

  • Vi tror Oslo Børs åpner ned -0,4%, eller innenfor intervallet [-0,8, 0]%.

Våre spådommer, utarbeidet klokken 06:26 i dag, baserer seg på utviklingen i de globale finansmarkedene etter forrige handelsdag, deriblant S&P 500 futures som er ned 0,2 % siden Oslo Børs stengte mandag.

Wall Street

  • De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA og RUSSELL 2000) falt -0,2 prosent i snitt i går.

Gevinstsikring førte til at Russell 2000-indeksen, som steg nesten tre prosent på fredag, falt med 1,3 prosent på mandag. De tre største indeksene, derimot, økte med 0,2 prosent i gjennomsnitt. Det gjenstår å se om det siste ukens globale aksjerally vil fortsette eller ikke.

Resultatsesongen for tredje kvartal nærmer seg slutten, og investorene vil derfor måtte støtte seg til kommende makroøkonomiske tall for å navigere på aksjemarkedet.

Vinnere/Tapere

  • Constellation Energy Corp (6,5%), Eli Lilly and Co (4,8%), Dominion Energy Inc (4,5%), toppet vinnerlisten blant selskapene som inngår i S&P 500 indeksen.
  • Paramount Global (-7,8%), Moderna Inc (-7%), Albemarle Corp (-6,7%), endte på bunn.

Fra et langsiktig perspektiv kan selskapene som har prestert godt, som Constellation Energy Corp og Dominion Energy Inc, betraktes som stabile investeringer på grunn av deres potensial for jevne inntektsstrømmer og attraktive utbytter, noe som ofte er ettertraktet i tider med markedsvolatilitet. Eli Lilly and Co’s sterke medisinportefølje og forskningspipeline lover godt for vedvarende vekst.

På den annen side kan Paramount Global’s utfordringer med å tilpasse seg en raskt foranderlig medieindustri, Moderna Inc’s behov for å diversifisere bortenfor sin COVID-19 vaksine, og Albemarle Corp’s avhengighet av det volatile lithiummarkedet, representere både muligheter og risikoer som må overveies nøye.

I det lange løp vil fundamentale faktorer som selskapets ledelse, finansiell robusthet, bransjeutvikling, og evne til innovasjon være avgjørende for deres evne til å skape verdi for aksjonærene.

Asia

  • De største indeksene i Asia (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) er ned -1,2 prosent i snitt tirsdag morgen.

Ferske makrotall fra Kina skuffet investorene i Asia tirsdag. Mens importtallene overrasket positivt, skuffet eksporttallene forrige kvartal. Alle de toneangivende indeksene i regionen er ned i morgentimene.

Kinas import- og eksporttall er avgjørende indikatorer for den globale økonomiens tilstand, påvirker råvarepriser og verdens forsyningskjeder, og gir signaler om den interne økonomiske dynamikken i landet.

På lang sikt kan disse tallene drive verdensvalutamarkedene, påvirke internasjonale investeringsstrømmer, og informere sentralbankens pengepolitikk. De er også essensielle for å vurdere politisk stabilitet i Kina, som har bredere implikasjoner for den globale økonomiske og politiske orden.

For investorer, politiske beslutningstakere og økonomiske strateger verden over, gir en forståelse av Kinas handelsdata innsikt som er nødvendig for å navigere i og tilpasse seg et stadig skiftende økonomisk landskap.

Renter, valuta og råvarer

  • Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 84,71 dollar per fat, ned -1,8 prosent fra mandagens nivåer. Gassprisen (Henry Hub Natural Gas) er ned -0,2 prosent i samme periode.
  • 1 USD koster i skrivende stund; 11,08 NOK, 10,93 SEK, 6,96 DKK og 0,93 EUR, mens 1 EUR koster; 11,9 NOK, 11,71 SEK og 7,46 DKK.
  • Rentekurven i USA er invertert (toårs renten, som står i 4,93 er høyere enn tiårs renten, som står i 4,64).
  • De langsiktige inflasjonsforventningene i USA, målt gjennom 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE), ligger på 2,42 prosent, mot Federal Reserve sitt mål på 2 prosent (Kilde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Oljeprisen har falt noe de siste dagene grunnet forventninger om økt produksjon fra Venezuela. Venezuela, en gang en ledende oljeprodusent, har opplevd en betydelig nedgang i sin produksjonskapasitet etter innføringen av amerikanske sanksjoner som svar på anklager om menneskerettighetsbrudd og valgmanipulasjon under Maduro-regjeringen.

Sanksjonslettelse antyder mulig bedring i Venezuelas oljeproduksjon, selv om landet fortsatt møter utfordringer som krever store investeringer for å nå tidligere produksjonsnivåer.

Kilde: Rådata (renter, valutakurser, råvarepriser, indekser og aksjekurser) er hentet fra Infront.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
1 Kommentar
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Tom Even
Tom Even
07.11.2023 08:15

Flott, takk for rapport.