Gå til hovedinnhold

Svak nedgang i vente. Bredt fall i Asia i natt, tross solid oppgag i USA mandag kveld

De asiatiske investorene sendte alle indekser og sektorer ned tirsdag, dermed er det liten drahjelp å få fra den regionen i dag. Nikkei 225 er foreløpig opp 5,7 i 2021.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,1%, eller innenfor intervallet [-0,3, 0,1]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte fredag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,7 prosent i snitt i går.

Teknologiaksjene ledet an på Wall Street mandag, mens de mest sykliske sektorene, energi og finans falt tilbake. Mange investorer benyttet anledningen til å kjøpe “billige” vekstaksjer i går, etter den siste tids brutale nedgang i disse. Når det er sagt, det er ingen ting i veien for at relativt billige vekstaksjer kan bli enda billigere fremover, da dette i stor grad styres av det underliggende rentenivået. Dvs. skulle de lange rentene fortsette videre oppover de neste månedene (noe som er fullt mulig) vil vekstaksjene bli straffet hardere enn verdiaksjene.

Dexcom (+4,4%), KLA Corp (+4,3%) og Enphase Energy (+4%), var tre vekstselskaper som utmerket seg i går, mens SVB Financial Group (-6%), Carnival Corp (-6,1%) og American Airlines Group (- 4,6%) gjorde det motsatte.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -1,1 prosent i snitt tirsdag morgen.

De asiatiske investorene sendte alle indekser og sektorer ned tirsdag, dermed er det liten drahjelp å få fra den regionen i dag. Børsene i Asia startet for øvrig 2021 sterkt, men har mistet mye av dette momentet i det siste. Nikkei 225 (Japan) er foreløpig opp 5,7 prosent for året, mens Hang Seng indeksen i Hong Kong er opp 4,5 prosent i samme periode. Oslo Børs derimot, samt den svenske børsen, er opp henholdsvis 9 og 16 prosent i år. Den danske børsene, som gjorde det sterkt i 2020, er ned en prosent i 2021.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 63,9 dollar per fat, ned -1 prosent fra mandagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,54, mens 30-års renten i USA ligger på 2,36 prosent.

Den globale økonomiske gjeninnhentingen ser ut til å fortsette, dog med litt mindre styrke grunnet skjerpede smittetiltak i store deler av Europa. Det er for øvrig ventet at de strenge tiltakene vil gi ønsket effekt og at alle de store økonomiske regionene i verden snart vil gå i takt igjen.

De lange rentene har tatt en “pust i bakken” etter flere uker med sammenhengende oppgang. Det er dette “hvileskjæret” som å fått mange investorer til å kortsiktig kaste seg inn i vekstselskapene igjen.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer