Gå til hovedinnhold

Sommerblogg med fokus på appen

Nå er det endelig sommer – varmen er her, restriksjonene lettes og vi går mot en gradvis gjenåpning av samfunnet. Dette er også tiden hvor man tar en pause fra datamaskinen til fordel for hytta, stranden, båten eller kanskje til og med en tur til utlandet. Da er det bra å ha tilgang til sin portefølje, overvåke sine posisjoner – eller gjøre nye investeringer – via Nordnets populære mobilapp.

Nordnets mobilapp forbedres kontinuerlig. I innspurten mot sommeren har flere etterspurte funksjoner kommet på plass og flere er på vei. En av de mer synlige er en ny instrumentside for fond (se skjermbilde) med mer og tydeligere data som nå organiseres i faner. Den mest interessante forbedringer (i mine øyne) er at du nå kan se en detaljert nedbrytning av fondets posisjoner, regioner og bransjer. På både fondssider og aksjesider i appen er det nå også enklere å se sitt eksisterende innehav på tvers av alle kontoer. Du kan også se hvor mange Nordnetkunder som eier et bestemt instrument, når selskapet ble børsnotert og om det f.eks er mulig å shorte aksjen.

Vi har også lagt til snarveier i kontooversikten til månedlig sparing (avtalegiro), i tillegg til pågående overføringer og vår dynamiske guide som hjelper deg å sette opp en spareavtale i fond. Du finner snarveien ved å trykke på det flytende plusstegnet på kontooversikten (se skjermbilde).

Siste nytt er at du nå kan se kjøps- og salgsmarkører for dine historiske kjøp og salg direkte i grafen i appen. Små blå markører i grafen viser dine kjøp, mens de røde markrørene er dine salg. Ved å føre musepekeren over en markør kan du se antallet og prisen du kjøpte eller solgte for. Denne funksjonen er nå ute for alle kunder (, men det kan hende du må oppdatere til siste versjon av appen for å få de frem). Du aktiverer kjøps- og salgsmarkørene ved å trykke på den lille ”innstillingsknappen” under aksjenavnet, og vipps så kan du se dine historiske beslutninger og hvor bra timing du har hatt (eller ikke hatt!) i et bestemt instrument. Vi har også nylig byttet “motor” for søkefunksjonen i appen. Den “nye motoren” skal både gi deg et raskere, i tillegg til et mer treffsikkert søk.

I sommer skal vårt dyktige appteam selvfølgelig ha en velfortjent ferie, men når de er på jobb i sommervarmen så kommer de til å jobbe videre med ETF-listene (sammen med aksjelister og fondslister på søkeskjermen), samt bygge funksjonalitet som gjør det enklere å dele en spesifikk aksje eller et fond fra appen til ulike sosiale medier.

Husk at du kan påvirke utviklingen av appen! Bruk denne linken til å gå inn og stemme på den funksjonaliteten som du ønsker deg. Jeg vil minne om at nye nordnet.no er hundre prosent responsiv og dermed også fungerer utmerket både via nettbrett og mobil. Sidene tilpasses automatisk den skjermstørrelsen du har, og her får du enkelt tilgang til funksoner som fortsatt ikke er på plass i appen (som feks å sette opp en stop loss, tegne deg i en børsnotering eller hva det skulle være).

Ønsker alle en riktig god sommer og lykke til med investeringene!

Hilsen Anders

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Jan
Jan
18.07.2021 22:36

Bra! Husk også å ikke glem av pc-versjonen av Nordnet. Det virker som ekstremt mye av fokuset nå er på appen, forhåpentligvis ikke på bekostning av oppdatering av pc-versjonen.