Snapchat – snipp snap snute

Dette innlegget er skrevet av tidligere investeringsøkonom i Nordnet, Tom Hauglund.

Snapchat vokser for sakte

Snapchat vil nok bli slaktet på børs i dag. Kampen om kundene i sosiale medier er knallhard, og mye handler om posisjonering for fremtiden. Snapchat har hatt godt grep om en ettertraktet gruppe, nemlig de unge. Veksten slår nå sprekker for 3. kvartal på rad, og veksten er langt lavere enn ventet.

Snapchats daglige aktive brukere steg 17 % 2 year on year til 178 millioner på årsbasis. Analytikerne hadde ventet 182 millioner brukere. Grunnen til dette skyldes mye Facebook sin Instagram, som stjeler kundene og har i dag over 500 millioner aktive brukere.

Verdsettelsen av selskaper som Snap er basert veldig mye på topplinjeveksten. Når den skuffer, får det voldsomme utslag på kursen. Selskapet klarer ikke å få dreis på reklameinntektene slik Facebook har. Topplinjen var på 207 mill USD, og når selskapet gikk på børs, var målet minimum 1 bln USD i topplinje for 2017. Selskapet fikk en saftig prising med 25 ganger Price/Sales som da var 25 bln USD. Så langt har de ikke vært i nærheten. Så langt i år har de levert en topplinje på 540 mill USD, som forklarer mye av fallet.  Med dagens takt er det vel naturlig å tro at fasiten blir nærmere 750-800 mill USD for året.

Snap har vært en skuffelse så langt, og foreløpig indikerer den å åpne ned 17 % på 12.40.

IPO kursen var 17 USD men aksjen åpnet på 24 USD, og den var oppe i 29 USD før den har snudd ned.

I dag blir en ny trist dag for aksjonærene

Se Link til en artikkel om Snap

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer